Нови RFID смарт етикети с голяма памет

1901
Нови RFID смарт етикети с голяма памет

Siemens разширява своята RFID продуктова гама с нова серия чипове за смарт етикет с функция на приемо предващи-устройства(транспондери), които имат значително по-голям капацитет на паметта и ново компактно мобилно устройство за четене и запис.

смарт етикети

 

С капацитет от 4 KB, новите UHF RFID носители на данни, RF622T и RF622L, дават възможност големи обеми от данни да бъдат съхранени на етикетирани обекти, както и улесняват бързия достъп до тях. Те са идеални за използване, например в областта на контрола на производството, управление на активите и вътрешна логистика.

FRAM технологията на паметта (фероелектрична памет с произволен достъп) на SIMATIC RF622T и RF622L транспондерите позволява висока скорост на записване, както и неограничен брой цикли на запис. Simatic RF622L е ценово ефективен смарт етикет, който е напълно подходящ за постоянна идентификация на продуктите. Може да бъде индивидуално отпечатан на рола, например с обикновен текст или допълнителни оптични кодове. Модификацията RF622T е стабилен и здрав смарт етикет и е предназначен за фиксиране към палети или контейнери. Той може да бъде прикрепен и към метални повърхности. Размерите на RF622T са 120 х 30 х 6,5 мм, а тези на смарт етикета RF622L са 90 х 18 х 0,5 мм. И двата са с обхват на четене до три метра.

 

четец за смарт етикети

Siemens пуска на пазара и нов мобилен преносим четец Simatic RF650M. Той дава възможност за надеждно идентифициране на голям брой транспондери в обхват до три метра. Устройството е специално проектирано за логистика и приложения в областта на услугите.

Преносимият четец Simatic RF650M разполага с цветен сензорен дисплей, с резолюция от 240 х 320 пиксела, здрава клавиатура и голям операционен бутон. Това гарантира надеждно и лесно ползване. За да спестят място, потребителите могат да сгъват надолу RFID антената. Размерите на устройството са само 147 х 60 х 39 мм и то може лесно да се носи в джоба, а ниското му тегло, само 235 гр, включително акумулаторната батерия, позволява употреба без изтощаване за дълго време. Батерията има живот до девет часа, което гарантира, че устройството е заредено най-малко за работното време на една смяна. Потребителите могат да създават свои собствени приложения за устройството на базата на вградена операционна система Microsoft Windows. Предлаганият RFID софтуер може да се използва за четене и запис от и на транспондерите. Това означава, че транспондерите са лесни за четене или препрограмиране за тестове, например по време на работа по поддръжката.

Серията Simatic RF600 е особено подходяща за приложения за идентификация в производството и логистиката, в които са необходими икономически ефективни носители на данни с обхват от дълги разстояния.

Източник: www.siemens.com
Текста написа: Мария Шабанска

Фероелектричната памет не се изтрива с времето и не изисква поддържащо напрежение. Предимствата на FRAM в сравнение с полупроводниковата RAM памет са много по-големия брой цикли на запис и триене, по-малка използвана мощност и по-голямо бързодействие на запис. Не се влияе от радиация. Недостатък е сравнително малката плътност на записана информация и по-високата цена.

Мария Шабанска

Име: Мария Шабанска

Професионален опит: Завършила специалност “Педагогика” в СУ “Св. Кл. Охридски”, но никога не е работила по специалността. Съдбата я среща с артистични натури и над 10 години работи във фирма за реклама и дизайн. След отделянето от фирмата, с колеги започва самостоятелна дейност, между които и предпечатната подготовка на списание “Опаковки и Печат”.

Настоящи занимания: През последните 5 години работи като редактор на списание “Опаковки и Печат”, за което подбира и превежда научно-технически публикации и материали. Занимава се и с подновяването на информацията на сайта на списанието.

В свободното си време: Ако няма възможност да е сред природата, предпочита хубавата книга.