Нови UV мастила и форми от Flint Group

2423
Нови UV мастила и форми от Flint Group

Flint Group представиха гама от мастила с UV и UV LED сушене с намалена консумация на енергия за листови офсетови машини. Компанията обнови и гамата си форми за флексографски печат Nyloprint.

UV мастила Flint Group

Новите мастила включват Ultraking XCURA, мастило с UV сушене, подходящо за работа с модифицирани нискоенергийни живачни лампи (UV LE/HUV) с дължина на вълната от 290nm до 460nm. Тези лампи, които могат да се инсталират и на съществуващи машини, изразходват по-малко енергия и отделят по-малко топлина от стандартните. Това ги прави подходящи за печатници, които искат да навлязат в UV печата с минимални инвестиции и позволява възможност за печат на термочувствителни фолиа.

UV LE/HUV лампите премахват и озонирането при процеса на сушене на мастилото, което подобрява работната среда и премахва нуждата от специална система за вентилация. Richard Wilson, директор на мениджмънта за UV продуктите на Flint Group, каза, че мастилата от гамата Xcura ще бъдат атрактивна опция за печатниците, които искат да предложат по-кратки срокове и web-to-print решение на клиентите си.

Второто ново мастило, Ultraking XCURA LED, е разработено да работи с UV LED лампи с висока мощност и дължина на вълната 395nm. Те изискват с 40% по-малко енергия от традиционните UV лампи. Този тип лампи намаляват отделяната топлина и озон и имат много по-дълъг живот от стандартните (20000 часа срещу 2000 часа).

И двете мастила са подходящи за печат на материали, които няма да се използват за опаковане на хранителни продукти и са подходящи за хартия и картон с и без покритие, както и за определени непорести материали.

Flint Group представи и нови форми, която се измива с вода, предназначена за нанасяне на UV лакове. Nyloprint WA-S и WA-S Digital са предназначени за печат на защитени документи и банкноти и времето за подготовка е 25-30 минути.

Производителят разшири и гамата си решения за флексопечат с представянето на Nyloflex Dryer FIII И Nyloflex Light Finisher FIII, които допълват Nyloflex Next Exposure FIII.

Източник: printweek.com
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.