Нови UV принтери от AGFA

1682
Нови UV принтери от AGFA
Spread the love

Широкоформатната серия хибридни принтери Anapurna i LED е идеалният избор за студия за рекламни знаци, цифрови печатници, фотостудия и средно големи ситопечатници, които искат да съчетаят печат на плоски и ролни материали.

Машините предлагат 6-цветен печат при ширина до 3,2 м и комбинират високо качество с висока производителност за приложения на открито и закрито, твърди и гъвкави материали. Хибридните модели Anapurna H2050i LED, H2500i LED & H3200i LED са оборудвани с UV LED лампи, като дават възможност за печат на по-широк микс от медии и спестяват енергия, разходи и време. Функцията бяло мастило създава възможности за печат върху прозрачни материали за приложения със задно осветяване или за печат на бяло като чист цвят. С устройството за автоматично подаване на плоскости, производителността се увеличава допълнително.

Производителност и стабилност
Принтерите са подходящи за високи натоварвания и използваните печатащи глави от най-ново поколение, с висока скорост на изстрелване на капката, позволяват хибридните принтери от Anapurna i-серия с UV-LED фиксация да предлагат голяма производителност съчетана с висококачествен печат. Anapurna i LED принтерите предоставят възможност за печат от край до край и за едновременен печат на няколко плоскости.

Широка гама от приложения
Серията Anapurna i LED принтери добавя повече гъвкавост към вашия бизнес, тъй като разширява обхвата на възможните приложения. Тя произвежда висококачествени разпечатки на неспециализирани твърди медии, като например велпапе, твърди пластмаси, изложбени панели, сценични графики и рекламни пана, както и на ролни медии като филм, винил и хартия, банери, канава и текстил. Тя може да се използва за отпечатване на нишови продукти, като например дърво, DVD или персонализирани обекти за създаване на архитектурни и интериорни украси.

Използването на специални мастила и малкото количество генерирана топлина от LED матрицата позволява да се отпечата по-широка гама от материали. В резултат на това, машините могат да печатат върху тънък топлочувствителни стирен, както и всичко от фолиа и ламинати до обикновена хартия, PET, нагънат полипропилен, пенокартон, или промишлени филми.

Най-високо качество на печат
Благодарение на подсиления вакуумен ремък и транспортната греда за каретата, хибридните Anapurna i LED принтери предлагат висока прецизност при позициониране на капката и по този начин постигат отлично качество на изображението, което е допълнително засилено от мултифункционалността на градиентите. Шестте 12 пиколитрови глави гарантират отпечатване на добри плътни цветове, фин текст за възпроизвеждане дори на 4 пунктa, добрo тоналнo оформяне и ниска консумация на мастило.

Автоматичен печат на няколко плоскости

Anapurna H2050i и H2500i позволяват да се добави допълнително устройство за автоматично подаване на плоскости, което ще увеличи значително производителността. Тази опционална маса осигурява автоматизирано решение за по-големи обеми печат на малки плоскости – до четири броя могат да бъдат отпечатани едновременно на Anapurna H2050i LED и до пет плоскости на Anapurna H2500i LED. Функцията за печат от край до край прави довършителното обрязване излишно.


На видеото: Agfa Anapurna H2500i LED по време на drupa 2016

UV LED ТЕХНОЛОГИЯ ЗА ПЕЧАТ

UV LED ТЕХНОЛОГИЯ ЗА ПЕЧАТ
Оборудвани за процеса на фиксация, с мощни 16 Watt / cm² UV LED лампи с въздушно охлаждане, хибридните Anapurna LED принтери дават редица икономически, екологични и бизнес генериращи ползи:

  • Светодиодите са хладни на пипане и имат минимална топлинна мощност, поради което те позволяват по-широк обхват на приложения за печат. Те ви позволяват да печатате върху топлочувствителни субстрати като например тънки слайдове и самозалепващи се листа или разтегнати PVC материали. В допълнение, ограниченото генериране на топлинна енергия е свързано с много стабилно двупосочно калибриране.
  • LED лампите могат да се включват и изключват веднага, без никакво влошаване на интензитета. Това означава, че няма време за загряване на лампата или забавяне на движението на затвора. Резултатът? По-бързи операции и по-висока производителност
  • Светодиодите издържат най-малко 10,000 часа всеки, което е повече от 5 години или толкова, колкото е живота на принтера. Те генерират последователно постоянна мощност през целия този период, без време за престой за смяна и разходи за лампи.
  • Светодиодите имат максимален разход на енергия на 1 кВтч на модул, което води до значителни икономии на енергия.
  • Тъй като UV LED лампите не съдържат живак, не е необходимо третиране за обезвреждане на живака или каквито и да са свързаните с това разходи. Също така, светодиодите не генерират озон, който трябва да бъде извличан чрез вентилация

 

Модел Anapurna H2050i LED Anapurna H3200i LED Anapurna FB2550i LED
Размер на печат 205 см  320 см 254 x 154 см 
Макс. дебелина на медии за печат 4.5 см  4.5 см  4.5 см 
Макс. скорост на печат 104 м2/ч  129 м2/ч  96 м2/ч 
Цветност CMYKLcLm+White  CMYKLcLm+White  CMYKLcLm+White 
Макс. резолюция на печат 720 x 1440 dpi  720 x 1440 dpi  720 x 1440 dpi 
Начин на подаване на медията Вакуумен ремък  Вакуумен ремък  Вакуумна маса 

За повече информация потърсете Адком.

Биографична информация