Нови UV флексо концентрати от Sun Chemical

589
Нови UV флексо концентрати от Sun Chemical
Spread the love

Sun Chemical ще покаже нови решения за печат на етикети на тясна рола, опаковки, както и новите си продукти и услуги на Labelexpo 2019 в Брюксел, 24-и – 27-и септември.

УВ мастила
Sun Chemical ще представи на Labelexpo SolarVerse, линия УВ флексо базови мастила с високо ниво на пигментация и нисък вискозитет. Тези мастила предлагат значителни предимства от гледна точка на себестойността и гъвкавостта. Чрез смесване на базов концентрат SolarVerse със специфичен, оптимизиран лак е възможно постигане на готови за употреба мастила с различни профили, готови за употреба в преса, независимо от конфигурацията Й. Всички бази SolarVerse са формулирани със съставки, подходящи за приложения с изискване за ниски нива на миграция, когато са смесени с подходящия технологичен лак. Гамата е идеална и за UW флексо печат на опаковки за храна и етикети. Използването на едни и същи концентрати SolarVerse гарантира и постоянно възпроизвеждане на цвета.

 

UV флексо концентрати от Sun Chemical

Sun Chemical ще покаже и нова концепция за UV продукти, подходящи за опаковки на храна, интегрирани в системата SolarVerse с марката SolarFlex Zero. Тази технология има изключително слаба миризма и изключително ниски нива на миграция. Ще излезе на пазара в близките месеци.

Друго нововъведение за УВ пазара е гамата мастила с UV LED сушене SolarWave за флексо и SunWave за офсет. SunWave Lumina офсетовите мастила са напълно EuPIA съместими и подходящи за употреба за листови UV LED печатни машини, включително с нискоенергийни живачни лампи.

SolarWave FSP UV LED флексо мастилата, подходящи за хранителни опаковки се прредлагат като готови мастила и като част от системата SolarVerse чрез специален UV LED технически лак.

Управление на цветовете
SunColorBox е решение, което предлага уникален набор инструменти и услуги. От оценка на производството и пълно оценяване на цветовете, възпроизвеждане и проверка на цветове до дигитални библиотеки с допълнителни цветове, той предлага постоянна и точна цифрова комуникация на цвета и предлага възможност за свързване на цветовата информация на всяка стъпка от процеса. Портфолиото услуги SunColorBox предлага решение за всеки потребител, независимо дали печата с допълнителни цветове, CMYK или с разширена цветова гама, инструмент за ефективно управление на цвета, което работи на различни материали и в различни местоположения.

Цифров инкджет
SunJet е марката за мастиленоструйни решения на Sun Chemical. Компанията работи глобално с OEM партньори и производители на глави. Решенията SunJet включват решения като водещи на пазара бели мастила с високо ниво на покривност, за различни приложения. Sun Chemical ще покаже своите UV, E-beam и Aqueous технологии от гамата Etijet, както и гамата цифрови ефекти Amplio, която включва праймери, ефектни лакове, решения за фолиране и залепване и други.

Източник: Пресинформация на Sun Chemical
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.