Нови UV флексо концентрати от Sun Chemical

603
Нови UV флексо концентрати от Sun Chemical

Sun Chemical ще покаже нови решения за печат на етикети на тясна рола, опаковки, както и новите си продукти и услуги на Labelexpo 2019 в Брюксел, 24-и – 27-и септември.

УВ мастила
Sun Chemical ще представи на Labelexpo SolarVerse, линия УВ флексо базови мастила с високо ниво на пигментация и нисък вискозитет. Тези мастила предлагат значителни предимства от гледна точка на себестойността и гъвкавостта. Чрез смесване на базов концентрат SolarVerse със специфичен, оптимизиран лак е възможно постигане на готови за употреба мастила с различни профили, готови за употреба в преса, независимо от конфигурацията Й. Всички бази SolarVerse са формулирани със съставки, подходящи за приложения с изискване за ниски нива на миграция, когато са смесени с подходящия технологичен лак. Гамата е идеална и за UW флексо печат на опаковки за храна и етикети. Използването на едни и същи концентрати SolarVerse гарантира и постоянно възпроизвеждане на цвета.

 

UV флексо концентрати от Sun Chemical

Sun Chemical ще покаже и нова концепция за UV продукти, подходящи за опаковки на храна, интегрирани в системата SolarVerse с марката SolarFlex Zero. Тази технология има изключително слаба миризма и изключително ниски нива на миграция. Ще излезе на пазара в близките месеци.

Друго нововъведение за УВ пазара е гамата мастила с UV LED сушене SolarWave за флексо и SunWave за офсет. SunWave Lumina офсетовите мастила са напълно EuPIA съместими и подходящи за употреба за листови UV LED печатни машини, включително с нискоенергийни живачни лампи.

SolarWave FSP UV LED флексо мастилата, подходящи за хранителни опаковки се прредлагат като готови мастила и като част от системата SolarVerse чрез специален UV LED технически лак.

Управление на цветовете
SunColorBox е решение, което предлага уникален набор инструменти и услуги. От оценка на производството и пълно оценяване на цветовете, възпроизвеждане и проверка на цветове до дигитални библиотеки с допълнителни цветове, той предлага постоянна и точна цифрова комуникация на цвета и предлага възможност за свързване на цветовата информация на всяка стъпка от процеса. Портфолиото услуги SunColorBox предлага решение за всеки потребител, независимо дали печата с допълнителни цветове, CMYK или с разширена цветова гама, инструмент за ефективно управление на цвета, което работи на различни материали и в различни местоположения.

Цифров инкджет
SunJet е марката за мастиленоструйни решения на Sun Chemical. Компанията работи глобално с OEM партньори и производители на глави. Решенията SunJet включват решения като водещи на пазара бели мастила с високо ниво на покривност, за различни приложения. Sun Chemical ще покаже своите UV, E-beam и Aqueous технологии от гамата Etijet, както и гамата цифрови ефекти Amplio, която включва праймери, ефектни лакове, решения за фолиране и залепване и други.

Източник: Пресинформация на Sun Chemical
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.