Нововъведения за офсетовия и цифров печат от Müller Martini

2850

На drupa 2012 Müller Martini ще покаже машини, които отговарят на днешните изискванията на пазара

На drupa в Дюселдорф Müller Martini ще покаже нови производствени системи и възможности за оптимизиране на съществуващи системи. Ще има решения за дигитален печат от производителя и на щандовете на HP и KBA. „На drupa през тази година ще покажем убедителни нововъведения от всичките си подразделения, които отговарят на днешните изисквания на пазара, каза Bruno Müller, изпълнителен директор на Müller Martini. Ще бъдат представени 10 машини, на изложбена площ от 2 100 кв. м.

Сред тях са:

  • Ролната офсетова машина VSOP от Müller Martini за производство на опаковки, която предлага най-краткото време за подготовка и най-високото качество на печат в индустрията.
  • Напълно нова система за влагане за производство на вестници и на рекламни материали, изпращани по пощата с оптимално съотношение цена-производителност
  • Усъвършенствани системи за производство на издания с твърда подвързия, например висококачествени фотокниги.
  • Нови възможности за шиене с телчета с вградена система за влагане на рекламни материали, подходящи за всякакви тиражи.
  • Нови решения за набор с оптимална ценова ефективност и максимална скорост, благодарение на технологията Motion Control.
  • Довършителни решения, които да отговарят на повишената производителност на новите цифрови печатни машини – за производство на книги, списания и каталози.


По-ефективните цифрови печатни системи изправят довършителната техника пред нови предизвикателства. Решението на Müller Martini е използването на интелигентни хибридни системи. „Предлагаме на клиентите си оптимални решения както за офсетов, така и за дигитален печат, с които да посрещнат днешните и утрешните изисквания на пазара”, подчерта Bruno Müller. Модулните ни системи използват технологии, които са произведение на изкуството и са възможно най-сигурната инвестиция.”

На щанда на HP на drupa ще бъде демонстрирано автоматизирано производство на книги, отпечатани на ролна мастиленоструйна печатна машина и подвързани чрез SigmaLine – системата за дигитални довършителни процеси на Müller Martini. На щанда на KBA посетителите ще видят автоматично производство на списания и рекламни брошури със SigmaLine и RotaJet 76.

Müller Martini ще демонстрира и как системата за управление на работния процес Connex може да увеличи ефективността и да намали разходите на цялото производство. Connex позволява оптимална автоматизация на всички системи на Müller Martini, от самостоятелни машини до сложни производствени линии.

Източник: пресинформация на Müller Martini

Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.