Нововъведения от CITO

871
Нововъведения от CITO

PrintGuardPlus e решение срещу натрупване на мастило на трансферни и транспортни цилиндри, а CITO D/5 Top е гумен профил за щанцоване на велпапе.

PrintGuardPlus е решение срещу натрупване на мастило на трансферни и транспортни цилиндри на офсетови преси. Гуменият профил CITO D/5 Top помага за оптимална работа с велпапе.

 

CITO D/5 Top

PrintGuardPlus е решение, което предпазва от натрупване на мастило по трансферните и транспортните цилиндри на офсетовите преси. Той има специално, устойчиво на мастилата покритие и еластична основа, която може да се компресира. Високото качество на производството гарантира дълга употреба. Предлага се за масовите машини на Heidelberger.

Предимствата, които ви осигурява употребата на PrintGuardPlus:

  • Постоянно високо качество на печат. Специалното цветоустойччиво силиконово покритие предлага отлични свойства за избягване на натрупването на мастило;
  • Удължен живот – уникалната еластична и компресираща се основа предпазва PrintGuardPlus от поява на дупки;
  • Увеличена производителност – бързата и лесна инсталация намалява времето за престой на машината.


CITO D/5 Top – гумен профил за щанцоване на велпапе

Тези профили предлагат по-голяма контактна площ за оптимално фиксиране на листа. Това осигурява следните предимства:

  • Намаляване на силите на опън при прорязването;
  • Избягване на нараняване на печата и по линията на рязане;
  • Перфектно щанцоване.

 

PrintGuardPlus

Друго предимство е използването на системата за цветово кодиране за твърдостта на профила и самозалепващата EasyFix тенология на Cito, съчетани със сертификация за опаковки за храна.

Източник: cito.de
Текста написа: Мартин Новев

 

В България продукти на CITO можете да намерите при официалният им представител фирма Полистор.

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.