Новото поколение 3,2 метрови сублимационни принтери за печат върху текстил на EFI вече са на пазара

2315

EFI VUTEk TX3250r работи с нови, бързосъхнещи мастила и предлага висока скорост и високо качество на печат.

EFI обявиха, че принтерът за текстил EFI VUTEk TX3250r вече е на пазара. Според производителя, той позволява на потребителите да отговорят на нуждите и изискванията на нарастващия пазар за печат върху различни тъкани. VUTEk TX3250r е ново производствено решение с ширина на печата 3,2 метра. Тази машина е наследник на първата индустриална система за печат върху текстил на EFI, VUTEk FabriVu, представена през 2002.

EFI VUTEk TX3250r използва нови, бързосъхнещи мастила, които осигуряват скорост от 167 кв. м. в час. Машината има висока резолюция и възможност за печат с 8 цвята за продукти, които изискват високо качество. Има и възможност високоскоростен печат с 4 цвята (CMYK) за изпълнение на поръчки с голям обем. Принтерът може да печата директно върху текстил, като и индиректно, чрез трансферна хартия, което позволява на потребителите да работят с повече медии. Той е подходящ и за потребители, които искат да разнообразят традиционният печат върху винил като предложат продукт, който вреди по-малко на околната среда, по-лесен е за инсталиране и осигурява по-големи маржове.

Компанията от САЩ, Indy Imaging, е сред първите притежатели на VUTEk TX3250r. Според президентът й, Robbie Gordon: „На нашия пазар най-важни са надеждността, качеството и времето за реакция и трябва да притежавате всичко това едновременно. Клиентите ни забелязаха разлики и в трите показателя. Това, което ни отнемаше часове, сега отнема минути. Качеството, което не можехме да предложим с принтерите с 300 точки на инч, вече със сигурност е налично при 1080-те точки на VUTEk TX3250r.

Скоростта и качеството на този нов принтер изпреварват конкуренцията. Сега можем да печатаме банери с ширина 3 метра, което отваря пред нас нова ниша за знамена и банери с по-големи размери.”

„Представянето на TX3250r трябва да направи печатът върху текстил достъпен за клиентите ни и да им позволи да спечелят нови пазарни ниши”, каза Scott Schinlever, вицепрезидент и генерален мениджър на мастиленоструйните решения на EFI. Възможността за печат върху текстил отваря нови пазари за потребителите и разширява съществуващите им възможности. В EFI също така сме фокусирани върху очакванията на клиентите за качество и надеждност”

VUTEk TX3250r използва директна сублимационна технология, която запазва мекотата на плата, която потребителите предпочитат. Чрез този метод се постигат по-ярки цветове и крайният продукт няма неприятна миризма. Освен това, TX3250r позволява печат върху полиестер, който се счита за по-екологичен от винила. Изображенията, отпечатани с TX3250r могат да бъдат прани, сушени и сгъвани без това да остави следи. Така те могат да се съхраняват и използват отново.

Източник: пресинформация от EFI
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.