Ново видео за иновативното решение за биговане от Tech-ni-Fold

1539
Ново видео за иновативното решение за биговане от Tech-ni-Fold

Прилагането на биг, който да реши проблема с „пукането“ на фибрите вече е на изцяло ново ниво според Graham Harris, управляващ директор на Tech-ni-Fold и изобретател на Tri-Creaser.

Tech-ni-Fold

 

Заради увеличените количества рециклирана хартия, която минава през снабдителната верига, обелването на частици от печата и лекото напукване може да се случи на произволни бройки във вътрешността на бигован продукт. Това често се изразява като неравномерна бяла линия, видима и от двете страни на гънката, по линията на бига.

Harris заяви, че независимо от типа решение за биговане, използвано от производителите, този проблем е често срещан и не е причинен само от един метод.

„Изследването ни показва, че печатниците приемат, че някои материали са много по-крехки, отколкото са били в миналото и че лекото несъвършенство на гънката е нещо, което се случва, независимо от използваната технология на биговане. Видяхме възможност да се опитаме да променим това и, казано накратко, създадохме просто решение, което в голяма степен намалява и в някои случаи напълно елиминира дефекта. Tri-Creaser Advance работи едновременно отвън и отвътре и просто се поставя на машините за сгъване на клиентите ни..“

Ето и видеото:

Източник: пресинформация на Tech-ni-Fold
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.