Ново поколение инкджет глава от Memjet

1170
Ново поколение инкджет глава от Memjet

Memjet представи нова инкджет технологична платформа, наречена DuraLink. Тази технология съчетава глави с дълъг живот, пигментни мастила и гъвкави модули, които да позволят на OEM партньорите с лекота да разработват решения за производство на рекламни материали в големи тиражи, опаковки и индустриални решения.

инкджет глава от MemjetEric Owen, управител на комерсиалния печат в Memjet, коментира: „Memjet се зае да разработи инкджет технология, която да осигури на пазарите с високо натоварване качество, скорост и изгодна цена. За да бъде успешна, тази технология, трябва да издържи на бързите темпове, с които се променя индустрията. Резултатът от тези усилия е DuraLink. Тази технология съчетава глави с дълъг живот, пигментни мастила, максимална ширина на печат 2,5 метра и набор модули с разнообразно предназначение. Така DuraLink позволява бързо и изгодно развитие на ново поколение решения за печат на рекламни материали, опаковки и индустриални приложения.”

Дублиране на дюзите
В сърцето на DuraLink е нова инкджет глава с удължен живот. За разлика от повечето глави на пазара днес, DuraLink използва припокриване на дюзите. DuraLink има петкратно дублиране на дюзите, чийто общ брой е 70400. С пет дюзи, които печатат всяка колона пиксели, ако една откаже, на практика няма да има забележими разлики в отпечатъка.

Главите DuraLink изискват по-малко поддръжка и позволяват печат на по-дълги тиражи. Освен това, производителите на печатни системи вече нямат нужда да добавят допълнителни модули, за да постигнат дублиране на дюзите, което ще спести усложняването и добавянето на скъпи системи за следене на качеството.

 

инкджет глава от Memjet

Модули за печат за стабилност и гъвкавост
Модулите DuraLink осигуряват на производителите на решения за печат основните елементи, с които да създадат персонализирани решения за печат, според приложенията им. Стандартизираният дизайн на модула осигурява на системата стабилност и гъвкавост по отношение на дизайна, които позволяват бързо и изгодно създаване на решения за определени пазари.

OEM партньорите могат да използват тези модули, за да построят машини, които имат ширина на печат от 220 мм до 2,5 метра. Скоростите достигат до 203 метра в минута. Възможните конфигурации са с от един до осем цвята, едностранен или двустранен печат и офсетово качество с резолюция до 1600 x 1585 dpi.

Източник: Пресинформация на Memjet
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.