Ново поколение инкджет глави от Ricoh

1173
Ново поколение инкджет глави от Ricoh

Ricoh представи две нови индустриални мастиленоструйни глави Ricoh MH5421F и MH5421MF. Те ще излязат на пазара през юни 2017.

Ново поколение инкджет глави от RicohRicoh MH5421MF и MH5421F са предназначени съответно за мастила с нисък вискозитет (6 mPas), така и за такива със среден вискозитет (11 mPas). Те позволяват нанасяне на мастилото с висока стабилност и имат система за рециркулация на мастилото. Тя позволява постоянен поток на мастилото директно зад дюзата, което намалява риска от проблеми с впръскванетом причинено от запушване или въздушни мехурчета. Всяка глава има технология за по-висока устойчивост. Ricoh MH5421 MF и MH5421F предлагат по-висока съвместимост с по-широка гама мастила.

Това води до:

  • Повишена надеждност за печат с едно преминаване чрез подобрено качество на печат и производителност.
  • Подобрена надеждност за системи с бързосъхнещи мастила, като пигментни мастила, бели или метални материали.
  • Премахването на въздушните мехурчета от камерите за мастилото позволява автоматично възстановяване при проблем с впръскването.

На индустриалния пазар за текстил, етикети, опаковки и керамични плочки е необходим продукт, който да отговори на широка гама потребности на потребителите, като възможност за производство на по-малки серии и по-кратки срокове. Това налага бърза дигитализация на индустриалния печат за постигане на по-високи гъвкавост и производителност, което води до увеличено търсене на печатащи глави, които осигуряват по-високо качество, съчетани с висока производителност и надеждност. Ricoh MH5421 F и MH5421MF предлагат резолюция от 600 dpi на партньорите и клиентите си, за да отговорят на тези изисквания на пазара.

Източник: industry.ricoh.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.