Ново поколение СТР експонатори на Българския пазар

3076
Ново поколение СТР експонатори на Българския пазар

Eurotype България предложи на българските печатари две нови СtР системи за дигитална експонация на офсетови пластини.

  1. Серия плейтсетери (CtP) за дигитална експонация на конвенционални офсетови пластини XPose! UV Conventional (8-;16-;32- странични и XXL – формати).

За разлика от работещите в момента подобни машини на basysPrint, в които експониращият източник е конвенционална металхалогенна лампа с висока мощност и водно охлаждане, решението на Luescher e мощен ( 200 mW) виолетов лазерен диод с дължина на вълната 405-410 nm. В резултат на това СТР експонаторът гарантира по-висока производителност, по-висока разделителна способност и по-стабилна и безаварийна работа на машината. Животът на един такъв лазерен диод е около две години, докато металхалогенната лампа обикновено се сменя всяко тримесечие. Очевидна е икономическата изгода от комбинацията: по-евтини аналогови пластини, с качество на изготвената от тях печатна форма , аналогично на дигиталните термални и виолетови пластини.
  1. Серия виолетови СТР експонатори Revolution на фирмата LSH/Colenta (в която Colenta вече е мажоритарен акционер ) в три основни формата 2-; 4- ; и 8-странични машини, с параметри позволяващи експонация на всички известни виолетови полимерни и сребърни пластини. Стандартната разделителна способност на експонаторите е 1800, 2032 и 2540 dpi, а минималният размер на възпроизведената растерова точка е10µ.

За проявяване се използват известните CTP процесори на Colenta от серията Image Line, които вече изцяло се произвеждат у нас.

Източник: Евротайп ООД

Интернет портал за печатни технологии.