Ново поколение форми за флексопечат от Esko

1449
Ново поколение форми за флексопечат от Esko

Целта на компанията е да осигури форми за флексографски печат с по-високи нива на повтаряемост и „драматично да опрости процедурите по производството им“.

esko

  • Новата CDI Crystal 5080 XPS интегрира и автоматизира лазерното прогаряне  и експонирането на формите за флексопечат
  • Новото UV LED устройство за експониране увеличава постоянството на резултатите до стандарта за качество на Esko
  • CDI Crystal 5080 дава възможност за интеграция и автоматично изобразяване и експониране на клишетата с XPS Crystal 5080
  • Пълната интеграция на софтуера за производството на флексоклишета с новия Automation Engine Device Manager осигурява по-добър контрол върху процеса

Вицепрезидентът на хардуера в Esko, Thomas Klein, обясни, „Тиражите на флексопечата стават по-къси и индустрията има нужда от средства за ефективно производство на по-малки тиражи, с по-кратко време за изпълнение и своевременно производство на необходимите клишета. Значителна част от решението се състои от преосмисляне на процеса на производство на клишета, сложен ръчен процес, който често използва до седем различни устройства. Съществува риск операторите да повредят формата, когато я местят от един етап към друг, както и при ръчно въвеждане на параметрите. Интеграцията на стъпките на процеса и автоматизацията повишава повтаряемостта и прави процеса по-лесен и ще позволи на потребителите ни да управляват по ефективно процеса на производство на форми за флексопечат.“

На Drupa, Esko ще покаже ново устройство за експониране на флексоклишета с UV LED технология – XPS Crystal 5080. Ще бъде представена и нова система за лазерно изобразяване на форми, базирана на водещата CDI технология, CDI Crystal 5080. Двете устройства могат да бъдат свързани, за да извършват двата процеса с една операция. Това решение намалява ръчните стъпки с 50% в сравнение с други технологии и намалява времето, нужно за подготовка на форма, готова за печат с почти 70%.

XPS Crystal 5080 използва наложените технологии на Esko и подобрява резултатите като осигурява отлична повтаряемост на формите. Тя е един от ключовите фактори за постигане и поддържане на максимално качество на печат. UV решенията, базирани на лампи, не могат да осигурят нужния контрол за максимално добри резултати.

За да позволи пълна интеграция и автоматизация на двата етапа от производството на формите, Esko представи новото решение CDI Crystal 5080. То използва тествана и доказана технология, която е в основата на решенията на Esko, CDI LAMS лазер и оптика с висока резолюция. Новото устройство използва стъклена маса, която се използва за трансфериране на флексо формата върху барабана и след лазерно изобразяване с XPS устройството.

Новите CDI и XPS устройства са лесни за употреба и изискват по-малко обучение на операторите и намеси от техниците.

Източник: esko.com

Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.