Ново решение за дигитално производство на етикети от Xeikon

1003
Ново решение за дигитално производство на етикети от Xeikon

Label Discovery включва Xeikon 3030, ролна дигитална система за етикети за производство с ниско натоварване и новият entryDcoat, цифров довършителен модул за довършване, който може да бъде свързан с пресата или да работи самостоятелно.

„Въпреки че дигиталният печат на етикети се превърна в основна част от бизнеса и бележи бърз ръст, някои компании се колебаят да инвестират в тази технология,“ каза David Wilkins, вицепрезидент на Xeikon. „По-ниската цена на Xeikon Label Discovery позволява на тези компании да получат достъп до цифрова технология и да отключат бизнес потенциал, който досега изискваше значителна инвестиция – производството на етикети в къси тиражи.“

Xeikon 3030Xeikon 3030
Xeikon 3030 е система със сух тонер, която е оптимална за производство на етикети за разнообразни приложения на стандартни материали за флексопечат. Това премахва потребността от използване на предварително обработени материали. Машината предлага петцветен печат CMYK и бяло или допълнителен цвят за разширена цветова гама. Сухият тонер е най-добрата технология за етикети и опаковки за хранителни продукти заради много ниските нива на миграция.

 

 

entryDCoat

 

 

entryDCoat
entryDCoat е компактен довършителен модул, който включва лакиране, щанцоване и пренавиване. Той използва полуротационна технология за щанцоване, която намалява разходите за подготовка и инструменти и предлага същото качество като конвенционалната алтернатива.

Източник: xeikon.com
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.