Ново решение за ламиниране от Comexi

1175
Ново решение за ламиниране от Comexi

Comexi ML2 съчетава гъвкавост и висока производителност. Ергономичният дизайн на машината улеснява всекидневните операции и увеличава производителността.

Comexi ML2

 

Специалистът в печата и довършването на гъвкави опаковки Comexi, представи най-новата си технология за ламиниране – Comexi ML2. Ламинаторът от висок клас е базиран на две ключови концепции – гъвкавост и висока производителност.

Ламинаторът може да работи с лепила на водна основа, солвентна основа или такива, които не съдържат разтворители. Той предлага широка гама опции за ламиниране и покритие и работи с материали с ширина до 1530 mm със скорост от 450 метра в минута. Машината позволяява нанасяне на всякакви типове покрития със студено и топло залепване, мастило или лакове. Машината има пет взаимнозаменями модула, които могат да отговорят на всички пазарни изисквания. Тунелът за сушене също може да бъде конфигурирран според потребностите.

Разработката на Comexi ML2 започва през 2015 след отчитане на увеличено търсене на поръчки с различни решения, които изискват чести промени. „Тази машина беше проектирана, за да увеличи производителността,“ подчерта директорът на бизнес звеното за ламиниране на ComexiAlbert Chicote. „Този ламинатор има контрол на регистъра с висока прецизност. Едновременно с това, благодарение на моторизирана система, настройката на поръчките става максимално бързо и точно.“

Източник: comexi.com
Текста написа: Мартин Новев

За повече информация за бранда Comexi се обърнете към  Глобъл Графикс ООД
Компанията работи в областта на печатните технологии и е търговско представителство на водещи производители на софтуер, печатно оборудване, довършителни машини, материали и консумативи за полиграфията.

За контакти и запитвания:
гр. София
бул. Васил Левски 30
Тел.: 0888 870 208
a.tz@globalgraphics.bg

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.