Warning: getimagesize(): Filename cannot be empty in /home/prepress/new.printguide.info/wp-content/plugins/wp-open-graph/output.class.php on line 306

Ново светлоотразителното мастило от Евроинкс

1392

Предназначено е за боядисване на всякакви материали, използвани в текстилното производство и рекламната индустрия.

Технически изисквания за експлоатация:
Светлоотразително мастило от NY

СВЪРЗВАЩ АГЕНТ: Термопластични синтетични колофони
РАЗТВОРИТЕЛИ: Реагира средно на силно врящ естер
ПРИЛОЖЕНИЯ: За боядисване на всякакви материали, използвани в текстилното производство и рекламната индустрия – анцузи, знамена, чадъри, чорапогащници, платна и др., където се изисква по-голяма еластичност ( найлон, PVC, и др.).  За приложение при полутвърди спортни PVC сакове. Непрозрачната версия е в налични количества само за основните цветове – бяло, жълто, червено, зелено и синьо. Всички изброени бои не съдържат тежки метали.

ИНСТРУКЦИИ ЗА УПОТРЕБА: багрилото се разтваря при 5-15 % бавен разредител NY.
През топлите месеци, когато е необходимо да се боядисват само тънки линии, или в преработваща система се препоръчва да се разтваря само с бавен разредител NY.
Тази серия включва фиксиращ агент NY, който, когато се прибави в количество от 10-20%, видимо подобрява прилепването на трудни и/или твърди повърхности с водоотблъскващи колофони. Още повече, той подобрява еластичността на багрилото, нанесено върху полутвърдите PVC повърхности (напр., спортни сакове) и видимо засилва яркостта на цветовете.

СУШЕНЕ: Става чрез просто изпаряване на разтворителя във въздуха при стайна температура, за няколко минути. Пълно изсушаване се постига средно след около 6-8 часа. Сушенето в пещ за няколко секунди при 100-120оС значително подобрява фиксирането, когато се използва фиксиращия агент и скъсява времето за сушене.

ЗАБЕЛЕЖКА: Измивайте добре растерите и използвайте разтворител 1352. В зависимост от фирмата доставчик, найлоновите тъкани могат да се различават и затова се предлага извършване на предварителни тестове, за да се определи доколко е подходящо багрилото за съответния материал дори и ако и преди това същото багрило е било използвано за боядисване.
Стойностите, които се цитират в техническия бюлетин са резултат от практически опит и многобройни тестове, проведени в лаборатории. Като се имат предвид обаче, множеството приложения и методи на работа, те следва да се считат като чисто препоръчителни.
Затова фирмата производител не носи пряка отговорност за вариантите на употреба, които потребителят може да реши да приложи.

ОФИЦИАЛЕН ВНОСИТЕЛ
ЕВРОИНКС ООД
Тел. 02 957 1792, факс 02 840 7569, мобилни 0899133211, 0899139283
Бул. Цар Борис ІІІ № 204, София

Интернет портал за печатни технологии.