Ново увеличение на цените на хартията

2096
Ново увеличение на цените на хартията

Европейските производители на хартия обявиха плановете си да увеличат цените през лятото.

цените на хартията

 

Sappi Europe увеличава цената на хромовите си листови хартии без съдържание на дървесна маса с 8%, а цената на непромазаните хартии, MWC и LWC ще нарасне с между 5% и 8%. Повишението влиза в сила от първи юли. По-рано през този месец Sappi обяви, че има намерение да увеличи цените на промазаните си хартии от висок клас, също с 8%.

Sappi заявиха: „Продължаващото нарастване на цените, съчетано със сегашните ценови равнища, доведе до неустойчива доходност на този бизнес и заради това коригирането на цените е неизбежно. ”

Междувременно, Lecta заеха подобна позиция и обявиха увеличение между 6% и 8% за промазаните си хартии без дървесна маса. То също влиза в сила от юли. Групата вече увеличи цените на специалните си хартии с 5%-7% през април. Коментарът на компанията гласи: „Увеличаването на цените е неизбежно, за да компенсира повишените разходи за производство, особено високите цени на суровините.“

Източник: sappi.com, lecta.com
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.