Нов голямоформатен UV LED принтер от Agfa Graphics

1139
Нов голямоформатен UV LED принтер от Agfa Graphics

Agfa Graphics представи голямоформатния принтер за печат на ролни медии Jeti Ceres RTR3200 LED. Машината е базирана на доказалата се в хиляди инсталации по цял свят Jeti платформа, но този път стъпваща на UV LED печатна технология.

Jeti Ceres RTR3200 LED

 

Новата технология за фиксация на мастилото позволява впечатляващо качество при високи скорости на широк кръг от гъвкави медии. Опционалните възможности за печат с бяло могат да бъдат комбинирани за ново ниво на жизненост на изображенията в голям размер при висока издръжливост.

Качество, надеждност и висока производителност

Като специализиран принтер за супер-широк печат на 3.2 на ролни материали шестцветния (CMYK LcLm) Jeti Ceres се справя със спешни бързи поръчки с високо качество, благодарение на прецизното управление на последното поколение Ricoh MH5420 печатащи глави и подаването на медията. Предназначен за приложения от висок клас, Jeti Ceres печата върху различни медии на единични или двойни ролки при скорости до 186 м2/час.

Неговата здрава конструкция гарантира висока функционалност при ниска необходимост от поддръжка и в дългосрочен план неговите UV LED лампи за фиксиране на мастилата спестяват разходи, по-екологични са от живачните лампи, разширяват диапазона от използвани медии за печат и елиминират зависимия от конвенционалните лампи престой.

Оптимизиран за печат с UV LED мастилата от Agfa, иновативната технология за полагане тънък слой мастило и оптимизиране на производствените разходи.
Благодарение на най-съвременните UV LED матрици за фиксация и ‘UV LED мастилата на Agfa Graphics, Jeti Ceres може да печата на термочувствителни медии като самозалепващи PVC фолиа без изкривяване или гънки по тях, което открива нови възможности и позволява да се намалят производствените разходи.

Оборудван с циркулация на мастилото в белия канал, която е по протежение на целия мастилен тракт, Jeti Ceres предлага много нови възможности. Kогато става въпрос за използването на бели мастила, това позволява да се съживи и подобри многократно визуалния резултат, за да се придаде „Wow“ ефект на изображения със задно осветяване и двустранни осветени приложения.

Мастилата на Agfa Graphics осигуряват отлична гъвкавост, цветова гама и високо качество на изображението. Те са разработени, за да печатат безотказно и последователно, партида след партида.

Брошура за Jeti Ceres RTR3200 LED

Източник: Адком

Интернет портал за печатни технологии.