Нов ламиниращ филм с приложение в тежки условия

1277
Нов ламиниращ филм с приложение в тежки условия

Herma представи нов ламиниращ филм, насочен към производството на хартиени етикети, които имат приложение в критични среди.

Herma

 

Продуктът се състои от самозалепващ филм без лайнер. Рулото се поставя на свободен развиващ вал и се ламинира върху отпечатаните материали преди щанцоването. Това осигурява на етикетите защита срещу механични натоварвания, като тези, причинени от триенето, както и срещу влага, мазнини и масла. Според компанията, ламиниращият филм, с перманентното си акрилатно лепило, в много случаи се превръща в икономична алтернатива на скъпите специални материали.

Тъй като ламиниращият филм е готов веднага за употреба, е подходящ за малки поръчки, като тези, изпълнявани от дигитални печатници. За разлика от несамозалепващи решения като монофилми или UV защитен лак, производителите на етикети могат да работят без допълнителни единици за нанасяне на покрития за лепило или лак. Ламиниращият филм се предлага в гланцов и матов вариант. Въпреки наличието на филма върху етикетите, то те могат да бъдат отпечатвани с термална трансферна технология. . Според компанията, филмът осигурява подобрена издръжливост на етикетите при намокряне, а увеличената здравина, в частност, е от полза за многократно залепващи се етикети.
 
Източник: narrowwebtech.com
Преведе: Мария Шабанска

Интернет портал за печатни технологии.