Нов модел плоско-печатен принтер AGFA :Anapurna M2540 FB

2300

Новият плоско-печатен принтер от Agfa Graphics е проектиран за оптимална производителност при печат на най-различни плоски материали.

: Anapurna M2540 FB е нова, спестяваща време машина с революционна вакуум технология за бързо превключване на вакуумното легло, шест цвята (CMYKLcLm) и бяло мастило. Тя е ценово позоционирана за стартиращи сега потребители от входно ниво, както и потребители, които преминават към най-новата UV технология.

:Anapurna M2540 FB
С максимална скорост на печат от 45 м2/час: Anapurna M2540 FB може да печата до размер 2,54 х 1,54 метра, на материали до 4,5-сантиметра дебелина и 80 кг тегло. Машината разполага с единадесет прибиращи се щифтове за регистрация, което позволява бързо и точно позициониране, особено когато се прави двустранен печат.

Гъвкавостта на Agfa Graphics :Anapurna M2540 FB е такава, че тя е проектирана да поема както малки, така и големи по обем приложения. Това отговаря на нарастващото търсене за една по-тясна ниша като например производството на рекламни стоки и подаръци, подложки за чаши, DVD-та, лентикуларни плоскости за „стерео картички“ и др. Отличната адхезия на UV-фиксируемото мастило и неговото бързо и ефективно съхнене означава, че могат да бъдат отпечатани стъкло, керамика, метал и дърво, което го прави подходящ за архитектурни интериорни приложения, както и външни знаци, дисплеи и реклама.

„Когато проектирахме и разработвахме :Anapurna M2540 FB, ние подсигурихме тя да се характеризира с всичко, от което един потребител има нужда, когато се работи с твърди медии“, твърди Вили Ван Дром, директор „Маркетинг Wide Format“ в Agfa Graphics. „Резултатът е специализиран плосък принтер с конкурентно ниво на цените за входния клас, което го прави идеалната машина за компании, които искат да отпечатат всички размери на приложения до максимум на 2,54m ширина с бърза възвръщаемост на инвестициите си. Със същата ниска консумация на мастило от 8,1 ml/m2 както :Anapurna M2050, той осигурява най-ниски за този клас разходи за мастило на м2 „.

Благодарение на здравата инженерна конструкция, :Anapurna M2540FB опростява работата с твърди медии, които трябва да останат напълно стабилни по време на производствения процес, но също така дава възможност за бърза смяна. Мощното вакуумно легло включва две зони, всяка от които съдържа четири превключваеми отделения, които се допълват от обратната функция на въздушния поток и за бързото премахване на готовите отпечатъци и преместване на тежки материали.

Промишленият дизайн на принтера разполага също с йонизиращи елементи, за да се предотврати натрупването на електростатичен заряд върху медиите, които могат да повлияят на контрола на капката и последващо прецизно полагане на мастилото. За защита на печатните глави от контакт с медията в двата края на каретата са разположени сензори за безопасност, като по този начин се предотвратяват нежелани удари.

„Ние сме отделили много внимание на детайли като по-голяма гъвкавост на вакуумното легло, щифтове за регистрация и възможността за бързо и лесно зареждане и сваляне на материалите“, продължава Ван Dromme. – „както и възможността за производство с високо качество на продукция върху всички твърди материали. Ние знаем, че спестяването на време е жизненоважен елемент за всеки печатен бизнес и новата :Anapurna M2540 FB се вписва в тези елементи на работен процес и производство за по-голяма цялостна ефективност.“

Новият производствен принтер на Agfa Graphics ще се хареса не само на производителите на рекламни дисплеи, но също и на други пазарни сектори, движени от необходимостта за високо качество, траен пълноцветен печат с помощта на UV-curable мастилено-струйна технология. Той е подходящ за прототипи на опаковки, производство на промоционални стоки, както и за промишлени нужди за голяма пропускателна способност и способността да работи с широка гама от твърди материали.

Решението, което :Anapurna M2540 FB дава, допълва семейството на ценово-ефективните UV-curable широкоформатни принтери :Anapurna. Agfa Graphics предлага също цялостната гама от :Jeti машини и високия клас мастилено-струйни преси :M-Press Tiger и :M-Press Leopard.

Източник: Адком

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.