Нов режещ плотер на Mimaki за създаване на макети на опаковки

1962
Нов режещ плотер на Mimaki за създаване на макети на опаковки

Новият бюджетен флатбед режещ плотер на Mimaki беше оценен положително на изложението Sign & Digital.

Новият бюджетен флатбед режещ плотер на Mimaki

 

Компактният A2-формат CFL-605RT може да реже и бигова широка гама от материали до 10 мм дебелина. Той е бил показан на щанда на Mimaki на изложението Sign & Digital.

Duncan Jefferies, директор на агенцията за маркетинг и дизайн UV Creative е казал, че устройство е с ниска цена и вече е привлякло вниманието на пазара за луксозни опаковки. Той е споделил, че вниманието, което плотерът е получил на изложението от многото посетители е било далеч над очакванията. „Това беше една от най-обсъжданите машини на изложението. Перфектна е за пазара за опаковки и създаване на макети“, каза той. „Има различни инструменти за различни видове материали.“

Плотерът CFL-605RT има въртящи се, тангенциални и осцилиращи ножове и биговащ валяк. Освен опаковъчен картон, от Mimaki казват, че може да реже също материали като гума, винил и дунапрен. Във Великобритание се предлага също и в пакет с някой от UV принтерите малък формата на Mimaki, като например UJF-6042.

Източник: http://www.mimakieurope.com/
Текста написа: Мария Шабанска

Име: Мария Шабанска

Професионален опит: Завършила специалност “Педагогика” в СУ “Св. Кл. Охридски”, но никога не е работила по специалността. Съдбата я среща с артистични натури и над 10 години работи във фирма за реклама и дизайн. След отделянето от фирмата, с колеги започва самостоятелна дейност, между които и предпечатната подготовка на списание “Опаковки и Печат”.

Настоящи занимания: През последните 5 години работи като редактор на списание “Опаковки и Печат”, за което подбира и превежда научно-технически публикации и материали. Занимава се и с подновяването на информацията на сайта на списанието.

В свободното си време: Ако няма възможност да е сред природата, предпочита хубавата книга.