Нов сублимационен принтер от Roland DG

4205
Нов сублимационен принтер от Roland DG

Roland DG представи Texart RT-640, сублимационен принтер с ширина на печат 1,6 метра, който се предлага с двойна CMYK конфигурация или с осем цвята.

 сублимационен принтер от Roland DG

 

Машината има скорост на печат с производствено качество от 22 кв. м. в час при разделителна способност 540x360dpi в четирицветен режим (при три преминавания на главите) и максимална скорост от 32,6 кв. м. в час (при две преминавания). В осемцветен режим на печат, CMYK плюс светъл циан, светла магента, оранжево и виолетово, скоростта при печат с производствено качество пада до 10,7 кв. м. в час (шест преминавания).

Новоразработен механизъм контролира материала на входа и изхода на машината и предотвратява изкривяването на материала за печат. „Едно от основните нововъведения на Texart RT-640 е новото ни мастило. Досега, цветовете, сублимирани върху тъкани можеше да изглеждат изкривени, с бледо черно, липсващо сиво и неясни детайли,“ каза продуктовият мениджър на Roland DG за Великобритания Mark Elvidge.

„Технологията с променлив размер на капката на RT-640, в комбинация с новото Roland Texart сублимационно мастило възпроизвежда ярки, жизнени цветове и дълбоко кадифено черно, както и плавни преливки и фини детайли.“
„Добавянето на орнжево и виолетово увеличава цветовата гама и позволява печат на изключителни червени, оранжеви и тъмно сини тонове, докато светлите циан и магента се грижат за плавните преливки и красиви тонове на кожата.“

Източник: Roland
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.