Нов Pantone стандарт за полиестер

1260
Нов Pantone стандарт за полиестер

Pantone представиха стандарт за полиестер, предназначен за спортни дрехи, бански, обувки, домашни и модни аксесоари. Новият стандарт допълва съществуващите Fashion, Home + Interiors System.

Pantone Polyester Swatch Cards

 

Pantone Polyester Swatch Cards е най-новият стандарт за цветове на синтетични материали в облеклото, текстила и домашния текстил. Картите са направени от двуслоен полиестер и отговарят на строги цветови спецификации. Те осигуряват достъп до пълната спектрална информация и се доставят в защитни джобове, за да осигурят точното цветовъзпроизвеждане по време на производството.

Новите карти могат да се използват ефективно за управление на цвета на полиестер и други синтетични материали. Pantone Polyester Swatch Set съдържа 203 нови цвята от неутрални класически цветове до ярки неонови бои, които не са налични в съществуващите библиотеки за памук, защото не могат да се възпроизвеждат на този материал със същата яркост интензитет.

Полиестерния стандарт допълва системите Fashion, Home + Interiors и се предлага в три формата, познати на дизайнерите.

  • Polyester Swatch Set: кутия с всички 203 цвята в размер 5х5см, които могат да се вадят и съчетават в палитри.
  • Polyester Swatch Cards: индивидуални цветове във формат 10х10см, които се разгъват до 10х20см за оптимална визуализация на цветовете, създаване на спецификации и оценка.
  • Polyester Spectral Data: точна спектрална информация за всеки цвят, която помага постигане на търсения ефект в производството.

Източник: pantone.com
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.