Нов UV принтер Roland DGA VersaUV LEF2-300

398
Нов UV принтер Roland DGA VersaUV LEF2-300

Новият плоскопечатащ принтер предлага ултрареалистична графика, увеличена ефективност и производителност.

 76-сантиметровия LEF2-300 притежава всички усъвършенствани функции на 50 сантиметровия модел, представен по-рано през годината. Той има 1,5 пъти по-голяма работна площ и по-висока скорост на печат. Той включва и нови подобрения на ефективността, удобството и поддръжката, които водят до цялостно повишаване на производителността.

LEF2-300 може да печата на практически всеки триизмерен обект с височина до 10 см, която го прави подходящ за персонализиране на различни продукти. Машината използва Roland ECO-UV мастила в CMYK конфигурация, както и прозрачно мастило с гланцов ефект и бяло. Това позволява създаване на специални ефекти, реалистични текстури, триизмерни ефекти за ново ниво на персонализация. По-голямата площ на печат (76х330х10 см) и по-високата производителност го правят подходящ за относително обемни поръчки.

 

Roland DGA VersaUV LEF2-300

LEF2-300 използва UV-LED лампи за незабавно фиксиране на мастилото на повърхността на материала, което позволява печат на снимки, графики и ситен текст върху PVC, пластмаси, канава, дърво, кожа, тъкани и други материали с качество на печат без конкуренция. ECO-UV мастилата са формулирани да предложат висока гъвкавост, която ги прави подходящи за печат на извити и триизмерни предмети и на разнообразни материали, без пропукване на мастилата.

Нова функция на LEF2-300 позволява лесна персонализация на всичко, от плакети и подаръци до топки за голф и протектори за смартфони . Интелигентната функция Start Timer Function се грижи за автоматична настройка на почистването на главата и циркулацията на бялото мастило в зададеното време. Позиционирането на предметите на масата за печат също е улеснено. LEF2-300 има нова система за почистване, която увеличава надеждността и намалява консумацията на мастило по време на поддръжката.

LEF2-300 има и прозрачен капак, който предпазва материалите от напрашване по време на печат. Функцията Multiple Print позволява повторен печат със същия файл с натискане на един бутон на контролния панел. Printer Status Monitor позволява контрол на състоянието на няколко принтера в реално време. LEF2-300 се доставя със софтуера VersaWorks 6 лесен за употреба RIP с 64-битова поддръжка и големи възможности за монтаж и настройка.

Източник: rolanddga.com
Текста написа: Мартин Новев 

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.