Няколко нови продукта от MGI на Drupa

1523
Няколко нови продукта от MGI на Drupa

Сред нововъведенията са интелигентната системата за следене на регистъра AIS, дигиталната печатна система Meteor Unlimited Colors, и няколко продуктови конфигурации MGI JET Varnish.

Jetvarnish 3D Evolution

На снимката: Jetvarnish 3D Evolution

Интелигентен скенер AIS
MGI AIS е революционна система, за MGI JETvarnish, която следи за регистъра по време на печат и довършителни операции.

  • Намалява с повече от 80% времето за настройка от оператор и драматично съкращава времето за подготовка.
  • Позволява бърза и безпроблемна интеграция в работния процес с прост, автоматичен „сканирай и регистрирай“ процес за настройка.
  • Увеличава ефективността чрез увеличено време на готовност, повишена производителност, по-бързо изпълнение на поръчките.
  • Намаляване на разходите за труд и настройка, свързани с аналоговия процес нподготовка.

AIS използва изкуствен интелект, за да напасне автоматично лака и топлия печат върху предварителн напечатани листове. Системата се грижи за управлението на инкджет главите и контрол на всеки лист от тиража. Тя позволява и производство на персонализирани продукти. С помощта на алгоритми за синхронизация патентованата AIS система коригира неточности, допуснати при първоначалния офсетов или цифров печат и ламинирането.

Meteor Unlimited Colors
Meteor Unlimited Colors е цифрова печатна технология с вграден печат с топло фолио и система за печат на холограми AHDP. Интеграцията на цифровта технология на MGI и цифровата технология за печат с топло фолио iFOIL създават нова гама с метални цветове. Върху фолиото може да се печата с CMYK тонер за създаване на разнообразни тонове и бляскави ефекти. Технологията Meteor Unlimited Colors е подходяща за хартии без покритие и текстурирани хартии, както и за хромови и офсетови медии.

AHDP е патентована система на MGI, която печата холографски елменти с печатни машини с технологията Meteor Unlimited Colors, специално формулирани тонери и фолиа. Цифровият холографски ефект предлага персонализирани опции за идентификация на част от цената на традиционния процес. Този метод за защита от фалшификация е икономически изгоден и не изисква скъпи клишета.

Продуктовата серия Meteor Unlimited Colors може да поддържа хартия с размер до 330×1200 мм, относително тегло на хартията до 400 грама на кв. м. и разнообразни пликове.

JETvarnish
MGI ще покаже на drupa и цялата си линия ново оборудване за цифров печат и довършване, включително най-новият JETvarnish 3D Evolution, решение за чатичен UV лак и топъл печат за листове с формат B1+ и по-малки.

Източник: mgi.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.