Офсетов и мастиленоструен печат в една машина

1719
Spread the love

KВA и компанията Atlantic Zeiser са се договорили за поставянето на модула за мастиленоструен печат Atlantic Zeiser Delta 105i на листовите офсетови печатни машини KBA Rapida 105.
inline_659_https://printguide.info/images/firmi_19_14_03_2012.jpg

Такъвподход ще позволи по време на отпечатването наетикети и опаковки, добавянето на персонализирана информация. МодулътDelta105i е снабден с камера VeriCam за проверкана произвежданата продукция. Мастиленоструйниямодул Atlantic Zeiser може да печата върхуразлични материали със скорост до 240м/мин и с резолюция до 600 dpi.

Дветекомпании са стигнали до извода че, такивахибридни решения, съчетаващи технологиитена офсетов и цифров печат са доброрешение при печат на етикетна и опаковъчнапродукция, която е необходимо да се персонализира.
Технологичното решение щебъде демонстрирано на drupa 2012 на щандана KBA.

/На видеотомодулDelta105/

По материали на www.kba.com
Написа инж. Васил Станев

Име: инж. Васил Станев

Професионален опит: Инженер- технолог полиграфическо производство, т.е. полиграфист от старата школа, завършил полиграфия в Украйна. Създал първата матура по полиграфия в България, която се зачита за прием в специалност "Полиграфия" в ХТМУ София. Инж. Васил Станев преподава дълги години в Добрич, където и изучава два випуска по полиграфия

Настоящи занимания: Отскоро е назначен за преподавател в Националната професонална гимназия по полиграфия и фотография в София. Той допринесе най-много за онлайн речника в Printguide.info, който обогати с над 400 думи. Инж. Станев е наш автор и консултант по всички въпроси, свързани с офсетовия печат и довършителната обработка.

В свободното си време: Превежда руска и украинска поезия и сърфира в социалните мрежи.