Очаква се ръст при използването на холограми през 2015 година

2136
Очаква се ръст при използването на холограми през 2015 година

През настоящата година производителите на холограми могат да очакват ръст в търсенето на своите продукти.

hologrami холограми

 

Това се дължи на факта, че този тип защита ще се използва все повече като мярка за предпазване на печатните, а и всякакви други материали от фалшификации. Всяка година се произвеждат стотици милиони имитации на оригинални продукти и единственият начин за разпознаването им е чрез използване на по-добра защита.

От международната асоциация на производителите на холограми (IHMA) твърдят, че техните членове са си поставили за цел да разширят обхвата на своите продукти, добавяйки иновативни решения и стойност за крайния потребител. Очакванията са холограмите да бъдат неизменна част от гъвкави и мултифункционални решения за сигурност и в бъдеще. Фалшификацията на продукти е проблем, който коства на производителите около един трилион долара годишно. Това се равнява на между 5 и 7% от всички международни продажби.

 

холограми

Очаква се ръстът в търсенето да се усети в почти всички региони, но най-вече в страните с увеличаваща се средна класа потребители. Пример за това е Индия, където от IHMA очаква повишаване на използването на холограми с около 20%.

Освен всичко това се очаква и консолидиране на пазара за защита, чрез обединение на производители на холограми и такива, предлагащи други защитни елементи. Все повече ще се търсят мултифункционални решения, обединяващи добър дизайн с вградена възможност за автентификация по стандарт ISO 12931.

Въпреки, че сигурността е едно от най-ценните качества на холограмите, то през настоящата година се очаква съществен ръст и при производството на холографски оптични елементи. Това ще стане, чрез вграждането им в автомобилните LED и LCD дисплеи, както и при контрола на осветителни тела.

Източник: www.myprintresource.com
Текста написа: Антон Даскалов

Име: Антон Даскалов

Бакалавър по телекомуникации в Нов Български Университет, а също и бакалавър по Икономика с профил Бизнес администрация. Практик с над 10 годишен опит в сферата на офсетовия печат и номерацията. Въвежда дигиталния печат в портфолиото на офсетовата печатница Оптимал принт. В момента - технолог дигитален печат и фото ентусиаст с добро портфолио.

http://antondaskalov.photography/