Партньорството между Heidelberg и Ricoh набира скорост

1472

Heidelberg и Ricoh официално представиха партньорството си на обща пресконференция в Германия.

Пресконференцията беше проведена на изложението digi:media в Дюселдорф. Изпълнителният директор на Heidelberg Bernhard Schreier разкри, че продажбите на цифрови преси са започнали във Великобритания и Германия. Реализирането на споразумението ще започне от тези две държави и евентуално ще обхване целия свят. Heidelberg обявиха публично и първият клиент на цифровите решения, които предлагат: Stünings Medien в Крефелд, Германия.

Президентът и изпълнителен директор на Ricoh Shiro Kondo трябваше също да говори на събитието, но той промени плановете си, за да изпълнява задълженията си в Япония, която се бори с последствията от земетресенията и цунамито. Неговото място беше заето от Simon Sasaki, председател и изпълнителен директор на Ricoh за Европа. Той каза, че Ricoh „са на път да се превърнат в лидер в областта на производствения печат”, след като са постигнали водеща пазарна позиция в средния клас с Pro C900. Партньорството с Heidelberg е базирано на подобрената печатна машина Pro C901.

„След като станахме разпознаваема и доказана алтернатива на традиционните доставчици на пазара, ползата от партньорството ни е ясна”, допълни Sasaki. „Heidelberg може да осигури на лоялните си клиенти доказано цифрово решение от Ricoh. А ние, в замяна, може да предложим на повече печатници да се възползват от производителността и гъвкавостта на производствените ни цифрови системи”.

Heidelberg показаха и версия на Prinect, която служи за централизирано управление както на офсетовия, така и на цифровия работен процес. Засега решението е само прототип. Можете да прочетете още за партньорството на Heidelberg и Ricoh тук.

Bernhard Schreier
На снимката: Изпълнителният директор на Heidelberg Bernhard Schreier

Източник: ricoh-europe.com
Текста написа: Мартин Новев

Интернет портал за печатни технологии.