Партньорът на Heidelberg в цифровия печат е… Ricoh

2773

Heidelberg избра Ricoh за свой партньор в областта на цифровия печат. Heidelberg е сключил глобален договор, който позволява на компанията да продава и поддържа машината Ricoh Pro C901 Graphic Arts Edition и тонерът PxP.

Сделката, която включва сервиз и поддръжка, ще стартира първоначално в Германия и Великобритания. Очаква се сътрудничеството да работи в глобален мащаб за Drupa 2012. Засега споразумението на Heidelberg с Konica Minolta в Австралия ще продължи да бъде в сила. Първата обществена демонстрация на съвместната работа на продуктите на двете компании ще бъде интегрирането на машина C901 Graphic Arts Edition в решението за управление на работния процес на Heidelberg – Prinect. Това ще се случи на шоуто Digi:media ot 7-и до 9-и април в Дюселдорф.

Първоначално, компаниите ще работят върху интегрирането на управление на цветовете и базовата информация за машината на Ricoh в Prinect, но със сигурност ще бъдат включени и възможности за печат на персонализирана информация. Говорител заяви, че Heidelberg са решили, че не искат да си партнират с производители на високопроизводителни цифрови преси като HP, а че предпочитат сегманта с по-ниски цени. Според говорителя, Ricoh са избрани, заради високото качествения печат на C901 Graphic Arts.


На снимкта: цифрова преса Ricoh Pro C901 Graphic Arts Edition

Президентът и изпълнителен директор на Ricoh Kondo каза: „Това партньорство демонстрира вярата на Heidelberg в цифровата ни технология и способността на Ricoh да отговори на нуждите на графичната индустрия. Заедно, ние сме в силна позиция да подкрепим производителите, които търсят начин да подсилят налиното си оборудване с помощта на цифровите технологии”

Изпълнителният директор на Heidelberg Bernhard Schreier каза: „Като допълнихме овсетовата си продуктова гама, която включва технологията Anicolor*, с новото цифрово оборудване, ние предлагаме на клиентите си комбинация от най-добрите в класа си офсетови преси, а вече и технология за цифров печат. Като използват и двете технологии, потребителите ни ще могат да предложат печат на персонализирана информация, както и по-къси тиражи, които да допълнят ценово ефективния им и висококачествен офсетов печат. С това партньорство предлагаме решение и на клиентите, които имат нужда да използват комбинация от офсет и цифров печат за производство на един продукт.”
* Anicolor съкратява времето и нужните отпечатъци за подготовка и настройка на цветовете при офсетов печат и така го прави изгоден за печат при по-къси тиражи.


На снимката: Shiro Kondo (отляво), управител на Ricoh и Bernhard Schreier (вдясно), управител на Heidelberg

Източник: heidelberg.com, ricoh.com
Текста написа: Мартин Новев

Интернет портал за печатни технологии.