Партньорът на Heidelberg в цифровия печат ще бъде…

1982
Spread the love

Тук можете да прочетете кои са най-вероятните партньори, чиито цифрови печатни машини ще бъдат предлагани от Heidelberg

Преди време Printguide писа тук за плановете на Heidelberg за партньорство в цифровия печат. По-рано през годината, на IPEX, изглеждаше, че те ще вземат решения по въпроса до края на 2010. Оказа се, че това, което са имали предвид е, че решението им ще бъде взето до една година. Вероятно то няма да стане ясно преди март или април. Въпреки това, през декември, те изясниха, че акцента им в дигиталния сектор ще е върху малките тиражи и ще търсят партньор, който предлага продукт със скорост 60 – 90 страници в минута. Търсеното месечно натоварване е над 80 000 цветни отпечатъка A4.

PrintWeek: Всяка от компаниите Canon, HP, Kodak, Konica Minolta, MGI, Ricoh, RISO, и Xerox имат продукти, които отговарят на този профил. Не всички те обаче са перфектни, като се вземат предвид по-скорошните изявления на Heidelberg. В тях компанията споменава цена от €100 000, стеснява границите на скоростта на печат на 80-90 страници в минута и отхвърля някои от възможните кандидати. Въпреки това, интригата се запазва и тук можете да видите потенциалните кандидати, подредени от най-вероятния към най-малко вероятния:

  • Konica Minolta – силното присъствие на компанията на IPEX и скорошното представяне на Bizhub PRESS C6000, C7000, и C8000 показват интерес към засилване на присъствието на графичния пазар. Партньорство с Heidelberg ще помогне за постигането на целта. Освен това, продуктите на Konica Minolta покриват добре изискванията на Heidelberg. Konica Minolta определено е фаворит.
  • Ricoh – машините Pro C720 и C901 трябва да са напред в списъка на Heidelberg, които могат да имат интерес и в други ниши, покривани от продуктите на Ricoh (като производствените цветни мастиленоструйни системи InfoPrint 5000).
  • Xerox има широка продуктова гама, която покрива сегменти над и под изискванията, заявени от Heidelberg. Взаимоотношенията между двете компании не са най-милите, след присъствието на Xerox на drupa 2008, когато те показаха за първи път технологията на iGen3. Този вариант звучи като смесване на олио и вода, но са се случвали и по-странни неща.
  • HP Indigo – моделите 3550 и 5500 попадат в границите между 60 и 90 страници в минута и трябва да се вземат предвид. Месечното натоварване, за което са предназначени, попада в границите между един и десет милиона копия и е по-голямо от изискванията на Heidelberg.
  • MGI с Meteor DP60 е друг претендент, който отговаря на изискванията на Heidelberg. Други продукти в гамата им, включително новият JetVarnish също могат да заинтригуват Heidelberg. Партньорство между тях ще обедини две европейски компании с общ фокус върху доставчиците на печатни услуги.
  • Canon – гамата от цветни машини imagePRESS отговаря на изискванията. Придобиването на Océ прави обединените Canon-Océ много атрактивен потенциален партньор за Heidelberg. Партньорство между Heidelberg и Océ (чрез Canon) ще бъде смислено на различни нива. Двете компании са с германски корени, има и възможност за прилагане на опита на Océ в мастиленоструйния печат. Обявеното през декември партньорство на Océ с manroland прави този вариант по-малко вероятен.
  • Kodak има машина с производителност 70 страници в минута – NexPress M700, която е базирана на Canon imagePRESS. Heidelberg може да избере Kodak като партньор, но изглежда по-вероятно да се насочи директно към Canon. Историята на съвместната разработка на NexPress не изключва бъдещо партньорство между Heidelberg-Kodak. Посоченото от Heidelberg месечно натоварване прави този вариант по-малко вероятен. Ако фокусът се премести върху сегмента между един и десет милиона копия месечно, високият клас продукти NexPress могат да влязат в играта.
  • RISO – продуктите ComColor значително надхвърлят изискванията за скорост, но не отговарят на изискванията за поддържани медии и качество на печат на клиентите на Heidelberg.

В следващите методи очакваме да се появят многобройни информации за партньорството на Heidelberg. Със сигурност цифровите преси за малки тиражи не са единствената област, която интересува Heidelberg. Има много потенциални партньори в области от широкоформатни мастиленоструйни принтери до инкджет печатащи глави, софтуер за персонализация, управление на работен процес и други. Скорошната информация за партньорство за разпространение между Heidelberg USA и EFI-VUTek показва, че стратегията на Heidelberg може да се различава в зависимост от географията.

хайделберг

Източник: Jim Hamilton, blog.infotrends.com

Превод: Мартин Новев

Реклама
www.bgoferta.info
Ако имате нужда от изработка на флаери, каталози, дипляни, визитки, външна реклама, сувенирна реклама и други рекламни продукти, то www.bgoferta.info е точно за Вас. Няма нужда да се обаждате на различни печатници поотделно и да чакате да получавате цена за изработката на вашия продукт. Чрез www.bgoferta.info, оформяте вашето запитване за изработката на желания продукт и получавате оферти директно от печатниците. Използвайте бутона „Поискай оферта“.

Биографична информация