Персонализиран печат по заявка на щанда на Screen на drupa 2016

1302
Персонализиран печат по заявка на щанда на Screen на drupa 2016

Screen демонстрира високоскоростната мастиленоструйна преса Truepress Jet520HD с производство на персонализирани материали.

Персонализиран печат по заявка на щанда на Screen на drupa 2016

 

Заедно с Nic. Oud, Screen демонстрират как машината може да позволи на издателите да персонализират всяко издание на базата на онлайн активността на получателя, посетените от него интернет страници и навиците му за пазаруване. Компанията за директен маркетинг Nic. Oud прави подобни кампании за свой клиент, който продава детски облекла. Всяка година те създават колекции, предназначени за момчета и момичета на различна възраст. Доскоро, имейлите и печатните материали щяха да бъдат изпратени без персонализация. Truepress Jet520HD е позволил на Nic. Oud да предложи на клиента си Olliewood да персонализира всяко издание за всеки получател.

Резултатите за Olliewood, били незабавни – значително повишаване на повторните покупки в месеците след изпращането на каталога – до 300%, в сравнение с контролна група, на която били изпратени неперсонализирани каталози.

Разработен, за да отговори на нарастващата потребност от качествен печат, Truepress Jet520HD дава на потребителите възможност да печатат с пигментни мастила на водна основа с висока скорост и висока качество на разнообразни хартии. Машината печата до 1500 цветни страници или 120 в минута на рола с ширина 507mm. Тя е предназначена за книги в малки до средни тиражи, както и големи тиражи персонализирани продукти – сметки и директна поща, с качество съизмеримо с това на офсетовия печат.

Посетителите на щанда на Screen могат да видят сами как могат да бъдат създавани персонализирани публикации чрез софтуерът на Screen Varistudio, решение, което позволява на всеки потребител на InDesign да създава персонализирано съдържание. Като част от тази демонстрация, Screen ще покаже и уникалната си система за камера за контрол на качеството, JetInspect, която отчита и най-малкия проблем с печата и генерира нов отпечатък на листов принтер с тонерна технология.

Източник: www.worldofprint.de
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.