Персонализиран печат с метален ефект върху фолио от Color-Logic

2032
Персонализиран печат с метален ефект върху фолио от Color-Logic

Color-Logic подчертаха възможност на софтуера си, с която много от потребителите не за запознати – възможността за печат на персонализирана информация.

печат с метален ефект върху фолио от Color-Logic

 

Софтуерът на компанията от САЩ може да автоматизира създаването на маските с бяло мастило, които са нужни за всеки персонализиран екземпляр при печат върху метално фолио. Това позволява на дизайнерите да включат персонализирана информация навсякъде, където пожелаят. За да подчертае тази малко използвана възможност на системата си за печат с метален ефект с CMYK цветове, Color-Logic издаде брошура, в която описва детайлите на печата с променлива информация върху метални фолиа.

Директорът по продажбите и маркетинга на компанията Mark Geeves каза: „Тази възможност на нашата технология винаги е била на разположение и дава уникални възможности на цифровите печатни машини. Целта на брошурата и видеоматериалa е да образоват собствениците на цифрови преси и производителите им за възможностите, които предлага това на тях и клиентите им. Очевиднo печатът на персонализирана информация не е новост, но да го направите върху метални или отразяващи материали няма да е практично без нашата технология.“

Софтуерът може да се използва, за да включи променливи елементи – от персонализиран текст до последователна номерация и изображения – в дизайна, базиран на метални цветове, без да се налага ръчно да се създават маските от бяло мастило.

Източник: cmykdigest.com
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.