Печалбите на KBA надхвърлят очакванията

1892
Печалбите на KBA надхвърлят очакванията

KBA обяви оперативна печалба от 14,1 милиона евро във финансовия си доклад за 2014, въпреки, че стойността на приетите поръчки е намаляла с 5.5%.

 

Германският производител на печатни преси обяви, че това са първоначалните от преструктурирането, което започна в началото на 2014. За 2014 както листовата, ролни и специални преси на KBA са били на печалба, която възлиза общо на 14,1 милиона евро и е по-висока от очакваната.

Листовият офсетов сегмент е генерирал оперативна печалба от 11,5 милиона евро за 2014 (2013: загуба от 77.6 милиона), а дивизията за ролни и специални преси е спечелила 2,6 милиона евро (2013: – загуба от 53.1 милиона). В резултат печалбата на компанията преди облагане с данъци е 5,5 милиона евро, а нетната печална – 300 000 евро. Приходите на компанията за 2014 са 1,1 милиарда евро – колкото и през 2013.

„Постигнахме бързо развитие през първите 12 месеца от най-мащабния процес по реструктуриране в близката история на компанията ни и сме радостни да видим положителните ефекти по-рано от очакваното,“ каза изпълнителният директор на KBA Claus Bolza-Schünemann.

Източник: kba.com
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.