Печатна реклама с нов прочит на термина интерактивност

2012
Печатна реклама с нов прочит на термина интерактивност

Корица на списание, от която можеш да почистиш грима на модела.

 

В днешно време интерактивността почти винаги е свързана с използването на цифрово устройство. Бразилската агенция DM9DDB, Neutrogena и бразилският седмичник Caras доказват, че това не е задължително. Те създават корица, която позволява на читателитe да видят, почувстват и тестват кърпички за отстраняване на грима, произведени от Neutrogena. Питате се как това е възможно? Кърпичките се използват върху модела на корицата, след което гримът пада.

От агенцията DM9DDB отказаха да предоставят информация за използваните химични процеси за нанасяне на грима, който може да се премахне с кърпичките. Това, което споделиха е, че са използвали дигитален печат с HP 7600 и офсетов ламинат за постигане на ефекта. Експерти смятат, че червилото и очният грим се нанасят след отпечатване, но нямат единно становище за използвания метод. Самото списание е издадено в тираж от 26 000 броя и е разпространено в районите на Сао Пауло и Рио Де Жанейро.

 

 

Ясно е, че от рекламната агенция имат за цел да изненадат и ангажират вниманието на потребителя. Ето какво казва вицепрезидентът на DM9DDB Darian Ferguson: „Този интерактивен метод позволява на хората да бъдат част от кампанията. Те работят с продукта, изпитват го и оценяват неговите възможности, и крайни резултати.” Проучвания показват, че хората, които имат възможност да взаимодействат с даден продукт по този начин, са много по-склонни да направят покупка. Ангажирането на потребителите се увеличава драстично, когато има елемент на закачка и изненада в кампанията.

Източник: http://blog.drupa.com/
Текста написа: Антон Даскалов

Име: Антон Даскалов

Бакалавър по телекомуникации в Нов Български Университет, а също и бакалавър по Икономика с профил Бизнес администрация. Практик с над 10 годишен опит в сферата на офсетовия печат и номерацията. Въвежда дигиталния печат в портфолиото на офсетовата печатница Оптимал принт. В момента - технолог дигитален печат и фото ентусиаст с добро портфолио.

http://antondaskalov.photography/