Печатни машини от Uteco представени от ГЕД

835
Печатни машини от Uteco представени от ГЕД

UTECO предлага голям набор от флексопечатни машини, машини за дълбок печат, машини за дигитален печат в партньорство с водещи производители на глави за дигитален печат и др.

Все повече клиенти търсят решения, които са едновременно единствени по рода си и напълно подходящи за техните конкретни търсения и нужди. Иновативни компании като UTECO, предлагат широка гама от решения – от достъпни машини за конкретно решение, до комплексни системи за изработка на печатни изделия от край до край. Те дават възможност за създаване на качествена продукция дори при къси тиражи и чести смени на поръчките. От тази година ГЕД е официален представител за България на италианската марка UTECO, наложена на международния пазар като един от водещите производители на печатни и помощни машини за производство на опаковки.

UTECO е марка подходяща за печатниците, които искат да бъдат професионалисти в това, което правят и търсят решение, което да ги изведе на гребена на вълната в модерната полиграфия. Компанията предлага стабилни машини, които запазват своите качества във времето. Оборудване, с което можете да се насочите към нови пазари както и да отговорите на последните тенденции на съществуващия пазар, като Expanded Gamut Printing, контрол на deltа H – UTECO е един от лидерите в тези разработки.

Ако искате оборудване, което да отговори на вашите нужди и изискванията на най-взискателните собственици на марки, UTECO е партньор, който трябва да сложите на масата.

Портфолиото на UTECO се разраства постоянно, навлизайки в нови пазари и решения за печат. Всички разработки са създадени с няколко основни ценности:

 • Силен фокус в собствени разработки и иновации, които постоянно да придвижват възможностите на индустриалния печат на опаковки напред.
 • Високопроизводствени машини, създадени за къси тиражи и високоефективна работа.
 • Близка съвместна работа с водещи собственици на марки за създаване на машини, които отговарят на техните изисквания и които се тестват първо с тях.
 • Много добър и бърз сервиз и поддръжка, независимо дали имате нова машина или такава, която е била в производство продължително време.

Качеството на машините, стабилността на тяхната изработка и постоянството на печата ги правят изключително добра инвестиция и актив, който има висок и бързоликвиден вторичен пазар.

UTECO предлага голям избор от машини, които могат да се конфигурират стандартно или изцяло нестандартно, според нуждите на конкретното приложение. Това е възможно благодарение на факта, че фирмата проектира напълно своите машини.

Благодарение на силно развития си сервиз и професионалния екип за разработки на машините, UTECO дават възможност на клиентите да се възползват от две допълнителни услуги:

 • Ъпгрейди на съществуващи машини на UTECO и други марки – предимно стари машини, които могат да бъдат подобрени с нови технологии.
 • Добавяне на специфични допълнителни модули към съществуващи машини.

Всички машини се тестват в детайли преди да се доставят на клиента. UTECO е една от малкото фирми на пазара, които сглобяват всички свои машини изцяло и канят клиента да приеме оборудването в тяхната фабрика в изцяло работещо състояние. След това поръчаната машина се инсталира в производствените помещения на клиента за много кратки срокове.

Продуктите на UTECO са подходящи за всички средни и големи печатници, които се нуждаят от надеждна машина, с високо качество на изработка и постоянно качество на печат. Такова оборудване, би им дало възможност уверено да отговорят на нуждите и очакванията дори и на най-изискващите клиенти.

Флексопечатни машини
UTECO предлага голям набор от флексопечатни машини с централен цилиндър, които могат да се комбинират и други дейности, като ламиниране и рязане, за оптимизация на производството.

 

Флексопечатни машини

 

Машините са разработени на база няколко изключително иновативни решения, част от които се предлагат стандартно или като опции. Те са спомогнали на UTECOда стане един от най-големите доставчици на флексопечатни машини в света.

 • Централен печатен цилиндър – позволява печата на гъвкави материали при голяма скорост и намалява разтягането на материала по време на печат.
 • Директно задвижване – една от водещите иновации, която премахва наличието на ремъци и предавателни валове между мотора и цилиндъра. Колкото повече стъпки на предавка има, толкова по-нестабилен е печата и се губи качеството и пасера по време на печат с времето, заради износването на предавките. Елиминирайки тези елементи, UTECO позволяват по-качествена продукция и по-дълготрайно използване на машините.
 • Kiss&Go – патентована система, която позволява автоматичното нагласяне на натиските в началото на всяка поръчка, намалявайки значително времето и разхода за всяка подготовка.
 • SprintWash – автоматична система за измиване, изцяло по дизайн на UTECO.
 • Управление на цветовете по време на печат – решения за управление и поддръжка на качеството на цвета по време на печат.

Машините могат да се конфигурират с различно подаване, извеждане, модули за каширане и много други опции.

Вижте всикчи флескопечатни машини на Uteco тук.

Машини за дълбок печат
В портфолиото можете да намерите три модела машини за дълбок печат, които в последните години се налагат като изключително успешна разработка.

Всички машини са създадени изцяло подобрявайки класическия дълбок печат, така че той да бъде конкурентноспособен при печат на къси тиражи, както и да оптимизира максимално работата с печатни консумативи като мастила и печатна медия. Някои от специфичните преимущества на UTECO машините са:

 • Система за почистване на валовете и секциите с минимален разход на химия.
 • Изсушаваща система изцяло по дизайн на UTECO, която пести значително количество енергия.
 • Възможност за сушене с различни конфигурации.
 • Множество стандартни модули за добавяне на допълнителни възможности за печат.
 • Възможност за добавяне на флексо секции, дигитални печатни глави и други решения за добавяне на стойност на печатната продукция.

Вижте всички дълбокопечатни машини на UTECO тук.

Дигитални машини
Uteco предлага две изключително интересни машини за дигитален печат. Фирмата си партнира с водещи производители на глави за дигитален печат, като разработва оборудването изцяло комбинирайки дигиталните системи с познанията си за механика, водене на медията, сушене и управление на качеството на печат.

В портфолиото можете да намерите двата типа дигитална машина:

 • С водно базирани мастила и печатни глави на Kodak, с които можете да печатате гъвкави опаковки за хранително-вкусовата индустрия.
 • С EB мастила и глави на Fuji за печат на гъвкави опаковки и други гъвкави материали, които се нуждаят от пълна полимеризация на мастилата.

Вижте всички дигитални машини на UTECO тук. 

 

Каширащи машини
Италианската марка предлага няколко машини за каширане или също известни като ламинатори. Различните модели обхващат различни приложения и натоварване, като могат да се конфигурират и със секции за слитинг, нанасяне на лакове и други. Ето някой от предимствата:

 • Пасер с предварително напечатани материали.
 • Различни конфигурации за ламинация, обработка на фолиа.
 • Голям набор от стандартни модули за автоматично почистване, системи за лепило.

Всички ламинатори са създадени с идеята да бъдат изключително ефективни при къси поръчки и чести смени на материалите. Голяма част от портфолиото е съвместимо с индустрия 4.0 и могат да се интегрират със софтуер за цялостно управление на производството.

Вижте всички каширащи машини на UTECO тук.

Ролни офсетови машини
В портфолиото на UTECO можете да намерите и две ролни офсетови машини създадени съвместно с DG Press Services.

 

Ролни офсетови машини

Има възможност за комбинация на офсетов печат с флексо секции или секции за дълбок печат за определени приложения. Машините са добре реализирани на пазара особено след представянето им на Drupa 2016.

Вижте всички офсетови машини на UTECO тук.

Индустрия 4.0
UTECO инвестира сериозно в R&D и е една от първите фирми, които вкарват разбирането за Индустрия 4.0 в своите машини. Индустрия 4.0 има за цел да включи в обща платформа всички производствени мощностни на даден клиент и да стандартизира тяхното управление.

Печатните машини на UTECO са създадени с първите стъпки в тази посока. Машините имат възможност да измерват, запазват, анализират и експортират информация за:

 • Разхода на мастило (Ink Module)
 • Ефективността на машината (OEE Module)
 • Използваната електрическа енергия от машината (Energy Module)
 • Логовете и данните от различните секции на машината (Data Logger Module)

С този инструмент могат да се анализират една или повече машини, да се правят отчети в PDF или CSV формат или да се прави интеграция с ERP/MIS система.

За UTECO
Италианската фирма е базирана близо до Верона и разполага с повече от 75,000 кв.м. производствени площи в които произвежда най-голямото портфолио от флексопечатни машини в света. Компанията има дълга история в печата, като днес интегрира някои от най-модерните системи и концепции за управление на бизнеса.

За ГЕД
Както в началото на своя път, така и днес компанията предлага на пазара в България висок клас продукти и решения за полиграфията, които са на ръба на иновацията. В портофлиото на фирмата ще намерите оборудване и софтуер, които са създадени от международно утвърдени производители. Всички те инвестират в разработка на продукти, които дават на печатниците възможност да бъдат успешни и печеливши на българския и международния пазар.

Интернет портал за печатни технологии.