Печат без мастило със свръхвисоко качеството

1864
Печат без мастило със свръхвисоко качеството

Британската компания LumeJet планира да демонстрира нова технология за дигитален печат по време на изложението Ipex 2014.

LumeJet

 

След 4 години разработка LumeJet измина пътя от университетски проект до зряла технология, която ще измени пазара на печатните технологии според създателите и.

Днес вече е факт и първа продадена машина LumeJet S200, тя е собственост на британската печатница Altaimage.
 
„Качеството на печата е невероятно, отбелязва директорът на печатницата Rob King. Съвсем не прилича на останалите машини, които сме виждали. Прекрасни фотографии, ярки цветове, отчетлив текст, ясни линии и всичко това поместено на една страница. Всяка агенция използваща iPad в презентациите пред клиентите си е длъжна да ги допълни с образци отпечатани на LumeJet. Това ще бъде добра материална алтернатива на дисплея Retina“.
 
LumeJet S200 позволява печат върху роли фотохартия с ширина от 305 мм, което дава възможност да се получат копия с размер А3 (достатъчно за фотокниги). Цветовия обхват, с който работи машината съответства на RGB, което позволява да бъдат възпроизведени сложни цветове от Pantone, неонови, металически или пастелни цветове.
 
По подробна информация за LumeJet можете да намерите в статията публикувана от Printguide.info още при официалното представяне на технологията миналата година: printguide.info
 
Източник:it.tmcnet.com
Преведе: Радина Дойнова

Интернет портал за печатни технологии.