Печат върху балон помага за откриването на най-високата сграда в Дубай

1825

Базираната в Бристол, Великобритания компания Cameron Balloons е създала балон, който използва в церемонията по откриването на 828-метровата Burj Khalifa (Кулата на халифа), най-високата сграда в света

Балонът е отпечатан на новоинсталираната 3,5 метрова машина на компанията Durst Rho 351, която предлага двойно по-голяма ширина от досегашните им възможности за печат. „Вече можем да печатаме фотореалистични изображения направо върху огромни балони”, каза председателя на Cameron Balloon, Don Cameron.

На балонa има изображение на Sheikh Khalifa bin Zayed Al Nahyan, владетел на Абу Даби, на чието име е кръстена кулата. Файлът с изображението е бил разделен на отделни секции, които били отпечатани и изрязани при конструирането на балона. .

Друг балон, създаден от компанията е този за представянето на филма на Disney “В небето”. Компанията създала надуваема къща около кошницата на балона, направен така, че да изглежда като много балони за игра. Ефектът бил постигнат с вграждане на “половинки” балони и подсилване на ефекта с рисунки на множество балони на заден план.

Burj Khalifa

На снимката: Балонът на откриването на  Burj Khalifa.

Източник: www.printweek.com
Текста написа: Мартин Новев

Интернет портал за печатни технологии.