Печат върху дрехи с Roqprint NOW

1219
Печат върху дрехи с Roqprint NOW

Доставчиците на печатни услуги са принудени да бъдат все по-адекватни на актуалните пазарни тенденции. Една от тях е печатът върху дрехи, където наблюдаваният постоянен ръст в продажбите се обуславя от променящите се модни тенденции и големия брой навлизащи независими дизайнери.

Днес е по-лесно от всякога да бъде създаден и изработен модел, дори в единична бройка, за кратко време.

Именно в тази насока работят и от компанията Roq, предлагайки модела Roqprint NOW, който улеснява производството. Основното му предимство е възможността за бърза настройка и печат в малки тиражи при ефективно ниво на разходите. Изцяло цифровият модел е оборудван с всичко необходимо и комбинира опциите за печат с бяло и CMYK. Чрез него печатниците могат да отпечатват последователно напълно различни задачи, без загуба на време за подготовка и смяна на мастила. Звучи като възможност за персонализация на дрехи и е факт!

 

Печат върху дрехи с Roqprint NOW

Целият процес от предварителната обработка през печата до сгъването е част от Roqprint NOW и за това е необходим само един оператор. Решението минимизира човешката намеса и възможността от грешки в работния процес. Вграденият софтуер може да бъде интегриран към съществуваща система за управление на производството. Заредените в базата дизайни могат да бъдат извиквани чрез баркод система, което улеснява подреждането и отпечатването.

Максималната площ на отпечатъка е в размер до 340х450 мм и производителност до 300 единици в час. Използваните водни мастила и печатащи глави Fujifilm Dimatix могат да постигнат резолюция от 600х400 dpi (при 2 преминавания) или 600х1600 dpi (при 8 преминавания). Решението разполага с вграден RIP и софтуер за управление, които могат да се интегрират към web-to-print система за производство на дрехи по поръчка. Последното дава възможност за разработване на изцяло нов пазарен сегмент за печатниците.

Видео:


Текста написа: Антон Даскалов
Източник: www.roqdigital.com

Полихром Сервиз ЕООД предлага автоматични карусели за ситопечат от ROQ (SROQUE ), в гамата се включват и дигитална глава за текстилен печат, флокиращи секции, секция за автоматично залепване на фолио, междинни сушилни, сушилни тунели опаковащи машини и аксесоари към тях. 

Антон Даскалов
 | Website

Име: Антон Даскалов

Бакалавър по телекомуникации в Нов Български Университет, а също и бакалавър по Икономика с профил Бизнес администрация. Практик с над 10 годишен опит в сферата на офсетовия печат и номерацията. Въвежда дигиталния печат в портфолиото на офсетовата печатница Оптимал принт. В момента - технолог дигитален печат и фото ентусиаст с добро портфолио.

http://antondaskalov.photography/