Печат върху стъкло SAFETY GLASS

5981
Печат върху стъкло SAFETY GLASS

Услугата се предлага за първи път в България от Джей Пойнт. Освен качествено изображение при печата, стъклото предлага дълготраен живот на визията, независимо на какви атмосферни условия е подложено.


(на снимката: панел със задно осветяване)

Досега печатът върху плоски стъклени повърхности се предлагаше основно чрез директен печат върху стъклото или каширане на предварително отпечатано фолио.
Печатът обикновено се извършва на принтери с UV мастила, печатащи върху плоскости или върху фолио, което се кашира след това върху стъклото.

При новата услуга на Джей Пойнт SAFETY GLASS печатът върху стъкло се извършва върху специална медия и след това изображението се ламинира върху стъклото.

Клиентът може да получи качествена фотография за стена, цветно стъкло за прозорец и др, което замества класическите витражи или цветна стена със задно осветяване.


(на снимката: качествена фотография за стена)

Приложение: гърбове на кухни, витражи, панорами и модулни картини, тавани, фототапети, стъклени врати, душ кабини, врати на гардероби, витрини, стъклени плотове за маси. Стъкло – картини, фотографии, илюстрации и модерни изображения в интериора.

Услугата е насочена както към крайни клиенти, така и към стъкларски ателиета, интериорни и архитектурни студия.


(на снимката: гръб на кухня)

Предимства на услугата SAFETY GLASS:
– висока устойчивост на отпечатъка на температурни въздействия и слънчеви лъчи и влага
– допълнително увеличава здравината на стъклото
– не е необходимо поставяне на рамка на стъклото, за да се запази по краищата.
– гърбът на стъклото е много устойчив и може да се залепи директно или да се монтира върху стена.
– отпечатъкът е много качествен, без дефекти, замърсяване и балончета въздух


(на снимката: качествени фотографии за стена)

Висока устойчивост на отпечатъка на температурни въздействие, слънчеви лъчи и влага
Най-голямото предимство при тази технология за печат върху стъкло е устойчивостта на отпечатъка, тъй като няколко слоя защитават изображението от надраскване и температурно въздействие. Печатът обикновено е мастиленоструен UV (може и латекс) и е много устойчив и дълготрайно запазва ярки цветове. Заради тази особеност на технологията, специалното фолио за печат и плоското ламиниране, отпечатъкът остава капсулиран и устойчив на външни въздействия – дори стъклото да е навън, да е оставено на силно слънце греене или е подложено на дъжд, вятър или сняг.

Водоустойчивост
Технологита на печат върху стъкло SAFETY GLASS не позволява проникването на влага между стъклото и отпечатъка, което гарантира неговата устойчивост под вода и на външни условия.

Допълнително подобрява здравината на стъклото
Едно от най-важните предимства на SAFETY GLASS остава неговата безопасност при счупване – стъклото няма да се пръсне, а само ще се напука.


(на снимката: счупеното стъкло е останало цяло)

Не е необходимо поставяне на рамка на стъклото, за да се запази по краищата
При други технологии за печат върху стъкло, обикновено се изисква рамкирането му след това, за да може да бъде монтирано върху стена или да се запази по краищата от разлепване. При технологията на Джей Пойнт, това не е необходимо, тъй като ламинирането на отпечатъка е достатъчно устойчиво по ръбовете. Стъклата отпечатани с тази технология са и водоустойчиви и водата не може да попадне между стъклото и запечатаното изображение.


(на снимката: запечатаното изображение върху стъклото)

Гърбът на стъклото е много устойчив и може да се изполва директно да се залепи или монтира върху стена
Отпечатъкът е предпазен от гърба на специално фолио, което може да бъде използвано за дирекно залепване.

Отпечатъкът е много качествен – без дефекти, замърсяване и балони
Качеството на отпечатъка зависи от изображението, вида и технологията на отпечатване и ламиниране. При тази технология няма да видите присъщите дефекти на каширани фолиа върху стъкло като прах, други замърсявания, некачествено каширане или балони от фолиото.

Какво трябва да знае клиентът преди да се обърне към Джей Пойнт за услугата печат върху стъкло SAFETY GLASS.

1. Избор на стъкло
Стъклата, които могат да се използват за печат са стандартни флоатни стъкла, цветни, орнаментни и ламинирани защититни стъкла.

2. В момента се предлагат четири варианта медия:
– прозрачна,
– със сив гръб, непропускащ светлина,
– бял гръб, непропускащ светлина
– беклит предназначен за задно осветяване.

3. Технологията дава възможност за печат на стъкла с максимален размер 4000 х 1500 мм (4 х 1,5 метра).

4. При поръчка от клиента се изисква да зададе следните параметри:
– размери на стъклото,
– вид и цвят на стъклото,
– вид осветяване, за което е предвидено стъклото и приложението му,
– избор на изображение – предоставен от клиента или предложено от Джей Пойнт

За повече информация и поръчки:
тел. 02 952 10 06
e-mail: office@j-point.net

Име: Пламен Давидов

Професионален опит: Машинен инженер, практик, с богати познания в областта на печатните технологии и основният двигател на Полиграфия инфо. Над 12 години се занимава с предпечат, дигитален печат, експонация, специализирал в чужбина поддръжка на ctp на Dainipon Screen .

Настоящи занимания: Пламен е човекът, който следи тенденциите почти денонощно и определя редакционната политика на Printguide.info. Търсач на новости и информация, той е справочникът ни за всички фирми на българския пазар, оборудването, което имат и пазарния им дял. За нещата, които не знае, знае кого да попита и къде да потърси информация. Освен за редакционната политика, се грижи за техническата изправност на всичките ни сайтове.