Печат или произведение на изкуството е новата технология на японски производител?

1680

Новото изобретение на Bridgestone в най-скоро време ще направи външната странична част на гумите в истинско произведение на изкуството.

Новата технология на печат върху тях ще открие нови възможности при създаването на конструкцията на гумите. В същото време ще позволи и да се намали и общото им тегло. Досега гумите се оцветяваха с вграждане на ленти от цветна гума. Новата технология за печат се състои в нанасяне на базов слой, нанасяне на специално разработени цветни мастила и закрепващ  ( предпазващ ) външен слой за защита на надписите от повреждане. Базовият слой включва в своя състав химически съединения, които спират обезцветяването на мастилата.

Bridgestone все още експериментира с новата технология, но планира максимално бързо да я внедри на пазара.

www.bridgestone.com

Написа: инж. Васил Станев

Име: инж. Васил Станев

Професионален опит: Инженер- технолог полиграфическо производство, т.е. полиграфист от старата школа, завършил полиграфия в Украйна. Създал първата матура по полиграфия в България, която се зачита за прием в специалност "Полиграфия" в ХТМУ София. Инж. Васил Станев преподава дълги години в Добрич, където и изучава два випуска по полиграфия

Настоящи занимания: Отскоро е назначен за преподавател в Националната професонална гимназия по полиграфия и фотография в София. Той допринесе най-много за онлайн речника в Printguide.info, който обогати с над 400 думи. Инж. Станев е наш автор и консултант по всички въпроси, свързани с офсетовия печат и довършителната обработка.

В свободното си време: Превежда руска и украинска поезия и сърфира в социалните мрежи.