Автоматизация на довършителните процеси от KAMA GmbH

75
Автоматизация на довършителните процеси от KAMA GmbH

Немският производител представя нови разработки с цел ефективно производство на картонени кутии дори и при къси тиражи.

По-висока степен на автоматизация, улеснена експлоатация и бърза смяна на поръчките: немският производител на довършителни машини KAMA GmbH представя изцяло нова гама от разработки при довършителните процеси и производството на сгъваеми картонени кутии в къси тиражи.

„Нашата цел е да бъдем полезни на производителите на опаковки като осигурим по-бързо и ресурсноефективно производство на критичните къси тиражи чрез иновативни решения и оптимизирани процеси“, споделя изпълнителният директор на KAMA Bernd Sauter.

Функционална грайферна система за захващане на материали с различни дебелини

Със своите функционалности за висококачествено щанцоване и топъл печат комбинираната машина на KAMA модел ProCut 76 Foil е най-гъвкавото решение за довършителни операции в B2 формат. Сега KAMA представя новата грайферна система Big Bite, която може да транспортира материали с граматура от 100 g/m2 до тримилиметрова мукава. Грайферната система Big Bite се отличава с възможност за широко отваряне нагоре и надолу с цел прецизно транспортиране на разнообразие от материали, в т. ч. обемни материали, материали с термообработка, вълнообразни и ламинирани материали, мукава. С KAMA ProCut 76 е възможно дори нанасяне на топъл печат и изработка на релеф върху тримилиметрови облекла за книги с твърди корици, което предоставя на производителите нови възможности за ефективно производство.

KAMA модел ProCut 76 Foil

Автоматичният регистър AutoRegister AR³ отговаря на високите изисквания на клиентите

Новият автоматичен регистър AutoRegister AR³ за машините за щанцоване на  KAMA постига максимална прецизност при производство – дори при нарязана печатна продукция или материали след различна довършителна обработка. Сервомотори гарантират подравняването на листа по X и Y и корекция на крив лист. Системата за автоматичен регистър е изключително полезна функционалност за висококачествено производство на опаковки, етикети, етикети за луксозни продукти и луксозни кутии – например за шоколади, подаръци или козметични продукти.

 

AutoRegister AR³

 

Високоскоростно производство на къси тиражи  сгъваеми кутии …

Щанцоване, биговане и инлайн автоматично отстраняване на отпадъка и извеждане на чисти изрезки без инструменти с машината за щанцоване KAMA DC 76 и новия модел устройство за автоматично отделяне на отпадъка SBU гарантират до 30% по-висока производителност. Настройката на машината с програмируемото устройство SBU е още по-улеснена и по-бърза с последната версия на софтуера за програмиране на поръчки JobManager.

 

FlexFold 52i

… с автоматичната сгъвачно-лепачна машина FlexFold 52i

Последната стъпка от производството е на сгъвачно-лепачната машина FlexFold 52i – моделът с най-висока степен на автоматизация на пазара, който позволява напълно автоматични настройки и бърза смяна на поръчките само за 5 минути! С новата опционална инлайн система AutoBraille този модел сгъвачно-лепачна машина представлява уникално решение за производство на вторични опаковки за фармацията в къси тиражи.

Както гъвкавата машина за щанцоване ProCut 76, така и автоматичната сгъвачно-лепачна машина FlexFold 52i могат да бъдат свързани към MIS/ERP система за управление на поръчките на печатницата.

 

FlexFold 52i

При интерес, KAMA предлага индивидуални онлайн демонстрации на своето оборудване на живо.

За KAMA GmbH
В продължение на над 125 години инженерният екип на KAMA разработва висококачествени машини за щанцоване и сгъвачно-лепачни машини за клиенти в световен мащаб. KAMA GmbH e надежден партньор за довършителни машини и предлага широка гама от рентабилни решения за довършителни процеси за офсетова и дигитална продукция. С над 500 монтирани машини в 80 страни, иновативното оборудване на KAMA се търси и цени от клиенти, специализирани в печат на рекламни материали и опаковки.

Не пропускайте да разгледате видео на сгъвачно-лепачната машина FlexFold 52i:

 

Ексклузивен представител на KAMA GmbH за България: Доминов-Консуматив ЕООД Лого Доминов Консуматив

Интернет портал за печатни технологии.