Нов антибактериален филм за ламиниране

316
Нов антибактериален филм за ламиниране

Новият продукт на GIF Supplies представлява филм за ламиниране, който се екструдира със специално разработена добавка, която му придава антибактериални свойства.

На пазара съществуват и други подобни решения, при които този тип антибактериално действие е реализирано с покритие. За разлика от тях, ламината на GIF Supplies е с вградено (импрегнирано) съдържание на добавката, която позволява действието и да остане за целия живот на филма.

антибактериален ламинат

Антибактериалният ламинат се предлага във вариант на гланц и мат покрития, а самия материал на филма е от BOPP (полипропилен). Ламинатът на GIF Supplies се държи точно както другите филми и това го прави изключително лесен за използване, тъй като няма нужда от допълнителни промени или настройките на ламинаторите. Универсалността му позволява използването му в богат набор от приложения като менюта за храни и напитки, корпоративни брошури, медицинска информация от лекари, зъболекари и болници до визитки и др.

Ламинатът е тестван лабораторно за Esherichia Coli (E Coli) и Staphylococcus aureus (MRSA). В резултат на това е доказано, че намалява бактериалните нива ≥ 99% и съответства на ISO 22196. Това е признатото в индустрията измерване на антибактериалната активност върху пластмаси и други непорьозни повърхности.

Повече за продукта можете да видите на сайта на производителя.

Интернет портал за печатни технологии.