Mutoh Europe представя нови и безопасни мастила

1037
Mutoh Europe представя нови и безопасни мастила

Производителят на широкоформатни дигитални принтери Mutoh обяви пускането в EMEA на първия по рода си комплект CMYK мастила за широкоформатни принтери – серия MS51. Мастилата от серията се предлагат в литрови опаковки и са специално разработени за новите глави с пиезо технология на Mutoh  – AccuFine, интегрирани в серията принтери XpertJet Pro. Новите мастила MS51 нямат нужда от пиктограми за рискове и опасности и също така не съдържат gBL. Мастилата са много подходящи за широкоформатен печат с дългосрочно приложение на открито и закрито.

 

мастила MS51
CMYK комплект мастила без символи за рискове и опасности

 

„Горди сме да представим това иновативно мастило за професионалистите в областта на печата. Новата серия MS51 е черешката на тортата за нашите висококачествени принтери XpertJet SR Pro, които пуснахме на пазара през януари 2022“ каза Митсуо Такацу, управителят на Mutoh Europe “Първоначално мастилата ще бъдат налични за устройствата XpertJet 1641SR Pro на Mutoh, като по-късно тази година ще бъдат пуснати и за още модели“, заключи Такацу.

 

Stephan Heintjens, мениджърът по продуктов маркетинг и продуктово приложение за Mutoh Europe заяви „С нашите мастила MS51 определено изпълняваме изискванията и отговаряме на нуждите на професионалистите в областта на широкоформатния печат както за външни така и за вътрешни приложения. Серията има широка съвместимост с различни медии (включително чувствителни към топлина субстрати), превъзходна цветова гама, живи отпечатъци, ненадминато запазване на блясъка на отпечатъците, 3 години UV издръжливост на открито, слаба миризма, отлична устойчивост на абразия и химикали.“

 

Heintjens продължи: “Мастилата MS51 ще са устойчиви и в бъдеще като се имат предвид настоящите разпоредби на CLP. Те нямат нужда от никакви пиктограми за рискове или опасност и не съдържат gBL (gamma-Butyrolactone). В допълнение формулата на нашите MS51 мастила съдържа нова смес от бързо изпаряващи се течности, която значително ще подобри поведението при сушене на продукцията”.

 

Новите CMYK мастила ще бъдат предлагани ексклузивно от Mutoh Europe в EMEA чрез мрежата от сертифицирани дистрибутори. Първоначално мастилата ще бъдат налични за XpertJet 1641SR Pro модела на Mutoh, а по-късно тази година ще бъдат пуснати и за други модели.

Mutoh MS51-мастила – Основни спецификации:

 • 4 цвята – C, M, Y, K
 • 1-литрови опаковки от разградимо фолио за намаляване на отпадъците
 • Мастило без опасност: няма символи за рискове или опасност
 • Формула без gBL
 • Бързо сушене
 • Слаба миризма
 • Ярки отпечатъци с висока плътност, отлична големина на капката и запазване на блясъка на медията
 • Превъзходна цветова гама
 • Подходящи за дългосрочен печат за външна и вътрешна употреба.
 • UV издръжливост без ламиниране до 3 години навън.
 • Отлична устойчивост на абразия и на химикали.

За повече информация за новите, по-безопасни мастила, можете да се обръщате към Адком.

Интернет портал за печатни технологии.