Безплатно: ръководството за печат и рязане на Roland DG

152
Безплатно: ръководството за печат и рязане на Roland DG

Печатът и рязането могат да бъдат съчетани в едно устройство, което ви позволява както възпроизвеждане на качествени изображения, така и прецизното им рязане, в една бърза операция. Roland DG са създали полезно ръководство за тези процеси.

Можете да свалите ръководството (на английски език) в PDF формат, като попълните формата тук. Ръководството съдържа 64 страници. На тях можете да намерите полезна и интересна информация, свързана с технологията, мастилата, приложенията, предимствата, необходимия софтуер. В него можете да намерите и информация за машините, предлагани от Roland DG, както и речник на термините.

 

ръководството за печат и рязане


„Режещият плотер ви позволява да произвеждате продукти за широка гама приложения и екипът на Roland DG постоянно открива нови начини да увеличава възможностите на машините. Днес продължаваме да стимулираме професионалистите в печата да опитват нови неща и да разработват нови продукти.

Технологията на печат и рязане съчетава два елемента от печатния процес в една компактна и ефективна машина. Но тези интегрирани системи могат да предложат много повече от пестене на пространство. Те позволяват производство на продукти с широка гама приложения.“

Източник: rolanddg.co.uk
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.