Възползвайте се сега и спестете от всяка ваша поръчка на офсетовата машина с безпроцесните пластини Sonora!

95
Възползвайте се сега и спестете от всяка ваша поръчка на офсетовата машина с безпроцесните пластини Sonora!

безпроцесни пластини Sonora

 

С напълно готовата за печат веднага след експонация безпроцесна пластина на Kodak с технология спестявате от ресурсите за подготовка за печат с всяка следваща поръчка. Точно така – с всяка поръчка спестявате разходи, които с обикновените пластини плащате дори без да подозирате.

Всичко това, заедно с факта, че Sonora постига невероятна стабилност и качество за многобройни приложения и нива на тиражите. Технологията за директен печат, елиминираща процеса на проявяване, дава възможност и за по-бързо реализиране на поръчките, достигайки по-бързо последователност и стабилност на печатната точка.

Изпрати запитване за Sonora

Какви разходи спестяват безпроцесните пластини Sonora?

Може да ви се струва като не много голяма работа, но използването на process-free пластините на Kodak спестява на печатницата ви разноски, които може да ви изненадат. За да добиете по-добра представа, сме разделили възможностите за опазване на парите за разходи в две категории – разходи от всяка поръчка и периодични разходи.

Разходи за всяка поръчка

Всяка печатница се стреми да постигне резултати чрез стандартизация. Но поради различните специфики на заданията, разходите за тях също се оказват променливи. Това означава, че размерът на разходите винаги е различен, и въпреки това печатницата винаги трябва да ги предвиди в калкулацията.

Химия
Използването на химикали при стандартния метод на работа е неизбежно, поради това, че самият процес го изисква. Всеки път трябва да минавате пластината през проявителната машина и да изразходвате част от химията, която някъде държите на склад и между другото трябва да следите срока на годност и количества.

С безпроцесните пластини Sonora, не използвате никаква химия – експонирате пластината и директно я качвате на печатната машина. Веднага ви отпадат складовите разходи за химикалите, сметките, времето за поддръжката им, грижата за изхвърляне и всичко свързано с тях.

Времеви разход
Време – един от най-ценните ресурси за всяка печатница. Ако можем, ще спестим време дори от най-малкото, за да можем да увеличим производственото време на печатните машини, с което да увеличим количеството поръчки, които можем да поемем.

Sonora ви дава точно това! С премахването на един цял процес – етапа на проявяване – вие ежедневно спестявате значително количество време, което по основни сметки може да увеличи количеството изработени задания за единица време.

Разходи от спиране на процеса
Спирането на печатния процес е проблем, с който много печатници се сблъскват. Често проблем само в една машина може да наложи спирането на всички останали, което както много от нас знаем, забавя поръчките и времето, в което можем да ги произведем.

При работата с проявител, възможни препъникамъни, които биха спрели работата са:

  • Вариации в качеството, след измиване на пластината
  • Нужда от почистване на машината
  • Нужда от ремонт на машината

Правилно – тези проблеми не се появяват всеки път, но пък се появяват, когато не ги очакваме. Работата с офсетова технология без проявяване ви дава спокойствие, че можете да постигнете чист и постоянен печат от гледна точка на тези възможни проблеми за спиране на печатния процес.

 

безпроцесна пластина сонора

 

Периодични разходи
Към периодичните разходи причисляваме такива, които печатницата плаща всеки месец или при възникване на конкретна нужда, но с ориентировъчна цикличност.

Поддръжка на машината
Поддръжка на машината за проявяване може да правите на всеки 2 седмици, всеки месец или на всеки 6 месеца. Който и от вариантите да използвате, сме сигурни, че имате нужда от такава поддръжка. Е, с безпроцесната технология вече нямате нужда от нея и няма да имате този разход!

Месечни разходи за ток и вода
Така е – със или без една машина, печатницата винаги ще плаща комунални разходи като ток и вода. Въпреки това, всяко оборудване от вашия набор с машини допринася за тяхното количество и си струва да го сложите в сметките, след като знаете, че при липсата на проявител, ще намалеят и подобни стандартни разходи.

Обучение на персонала
Тук отново опираме до времеви разход, но по-разтеглен във времето. Няма нужда да правите обучение за нови служители за работа с машина, която нямате, както и да правите периодично опресняване на предпечатарите.

Гледай видео запис от онлайн събитие за технологията за безпроцесни пластини

Как да разберете дали безпроцесните пластини са работещи за вашата печатница?

Всеки се е сблъсквал с нещо, което е много интересно и впечатляващо на думи, но ще има ли реална полза? Трябва да се изпробва в реална среда, за да сме сигурни, че ще припокрива нуждите ни и ще дава резултатите, които очакваме.

За тази цел, от фирма ГЕД са подготвили два метода, с които можем да проверим качеството на това, което пише в брошурите.

Сметнете годишната си използваемост на пластини и се уверете в по-ниските разходи на Sonora
Със специално изготвения калкулатор за пластини, можете да сметнете количеството разходи, което можете да спестите годишно при сравняване на офсетова технология с проявяване и безпроцесна технология.

Това, което трябва да направите, за да получите тази информация, е да попълните няколко стандартни полета за размера на пластините, които използвате, годишното ви потребление и няколко други фактора, които ще видите в самия калкулатор.

Екипът на ГЕД могат да ви съдействат за бърза и точна калкулация за разходите, които можете да спестите, ако използвате безпроцесни пластини Sonora.

Свържете се с тях на sales@gedbg.com и попитайте за калкулатора за безпроцесни пластини.

Тествайте безплатно термалните пластини за една или повече ваши поръчки
За да придобиете представа реално как се държат пластините Sonora специфично във вашия печат, от ГЕД ви дават възможност да тествате пластини за една или няколко поръчки НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНО.

За тази цел, единствено трябва да се свържете с тях и да поискате един такъв тест за вашата печатница, а те ще ви попитат няколко стандартни въпроса за вашето потребление, за да поръчат точните тестови пластини за вас!

Поискай безплатен тест на безпроцесни пластини!

Защо да се възползвате от безпроцесните пластини Sonora?

Безпроцесната технология е възможност, която дава на печатниците способи за привличане на повече клиенти и поръчки за печат. Това е така, защото печатният ви процес се видоизменя към по-бързи времена и по-чисто производство.

Ако сте печатница, която работи на локално ниво, можете да се възползвате от по-бързата работа с тази технология, като предложите на клиентите си високо качество за по-кратки срокове. Това ви позволява да изпъкнете пред конкуренцията и да спечелите клиенти от вече навлязлото в бизнеса ново поколение, желаещо по-кратки срокове на всичко, от което имат нужда.

Ако сте печатница, която работи и за международни клиенти, можете да се възползвате от по-екологичната работа с тази технология, като предложите на големи компании по-чиста среда на работа и резултати. Такива компании имат големи изисквания за безопасния и екологичния начин на работа на своите партньори, а безпроцесната технология на Sonora ви дава точно това.

По-ниски разходи = Повече възможности
Всички, които работим в бизнеса, се стремим да намалим разходите на фирмата, без това да е за сметка на качеството, мотивацията на служителите или безопасността на работа. Но къде отиват спестените пари, ако намерим такава пролука? – В по-добра инвестиция, разбира се – увеличаване на технологичните възможности, увеличение на екипа, подобряване средата на работа, нови партньорства.

Чрез дългосрочното спестяване на разходи с Kodak Sonora, печатницата си освобождава пространство и възможности за подобряване на развитието и привличане на повече клиенти и приходи.

 

 

Стабилност на печат
Стабилността на точките е още едно предимство на безпроцесните пластини, което може да помогне на печатниците да бъдат по-печеливши. Освен, че елиминира скритите разходи за проявяване на пластини, тя дава и възможност за по-бързо реализиране на печалби, като достигне целевата плътност на печатната машина за около половината от времето, за което би го направила пластината с проявяване. Стабилността на точката е преимущество, с което пластините Sonora намаляват разходите и ви позволяват да използвате повече време за печатане и поемане на повече поръчки.

С пластини Sonora не съществува етап на обработка и проявяване, така че няма влияние от действието на проявителите. Размерът на точките, който отива към печатната машина, е винаги същият, така както е експониран от CTP устройството. Така няма нужда да се притеснявате дали крайния резултат може да бъде различен поради промяна в размера на точките от вариациите при проявяването.
Виж как протича процесът на работа с безпроцесни пластини Kodak Sonora

Повече място в печатницата
Всички знаем, че свободното пространство е ресурс, който е важен за една печатница. Разположението на машините, материалите, ресурсите, крайната продукция и всичко да е на правилното място в правилния момент е предизвикателство, което се среща често в днешни дни.

Премахването на проявителя ви освобождава място, което можете да използвате за различни цели. Но не е само това – всичката химия, която до този момент сте използвали също не ви е нужна. Нямате нужда от запаси с химикали за измиване на пластината и складът ви става по-просторен и освободен.

По-зелена среда
Химикалите, които се използват и изхвърлят от проявителя, разбира се, вредят на природата и околната среда. Премахването им не е лечител, но не е и замърсител на природата. Освен химията, за опазването на околната среда можем да включим намаляването на използваемите ток, вода и части за почистване.

Като допълнение към грижата за природата, разбира се можем да включим потенциални клиенти, които са екологично насочени и имат високи изисквания за партньорите, с които работят.

По-безопасна работа за екипа
Може би няма смисъл да обясняваме защо, но липсата на работа с химикали, освен за околната среда е по-безопасна и за хората, които работят в печатницата, допринасят за печалбата на компанията и за издръжката на семействата си всеки ден. Дали един служител ще е по-мотивиран да работи, ако не му се налага да обработва различни вещества по време на работния си процес?

В днешно време безопасността на работа е фактор, който е основополагащ за мотивацията и качественото развитие на всяка фирма и хората в нея. Хората са по-склонни да се доверяват на фирми, които ги е грижа за средата, в която работи персонала им.

Освен по-безопасна, тук включваме и по-ефективна работа на хората, поради това, че един цял етап от печатния процес отпада като дейност. За предпечатарите няма нужда да пренасят пластината към проявителя, няма нужда да следят дали има налични вариации в точката, няма нужда да се поддържа проявителя.

Още предимства на Sonora в процеса на печат

Въпреки многото дебати по въпроса, безпроцесната технология е не по-различна, а в някои случаи и по-добра от гледна точка на постигнати резултати от стандартната пластина с проявяване.

Тиражоустойчивост
При печат пластината Sonora се държи, като всяка друга термална пластина.
Като при всяка друга пластина, тиражоустойчивостта зависи от вида на печатната машина и условията на печат, но стандартните показатели на Sonora са:

Sonora Xtra:

  • До 400 000 отпечатъка – за комерсиален headset или coldset печат
  • До 250 000 отпечатъка – комерсиален листов печат
  • До 100 000 отпечатъка – офсетов печат на опаковки
  • До 100 000 отпечатъка – при UV приложения

Пластините Sonora предлагат възможност за растер от 1 до 99% при 200 lpi и 20 микронен стохастичен растер при използване на CTP експонатори Kodak със SquareSpot технология

Безопасност за машината
Ако се замислим, има много компоненти от офсетовия печат, които биха могли да се считат за замърсители, но само ако стигнат прекалено високи нива или не са контролирани. Потенциалните замърсители включват комбинация от компоненти от хартията (власинки, прах, талк и др.), мастилото (пигменти, масла и др.), печатната машина (почистващи разтвори, талк и др.) и дори гумата на пластината.
С оглед на този факт, безпроцесните пластини сами по себе си не биха могли да бъдат заплаха за машината. Възможност от замърсяване може да се получи само при неправилното им използване, както при всеки друг елемент от офсетовия печат. Премахвайки химията и процеса на проявяване, безпроцесните пластини дори биха били полезни за печатната машина.

Правилният избор за вашия печат!
С безпроцесните пластини Sonora можете да изведете печатницата си на нови нива и да обработвате всички съществуващи проекти, по които работите, да разширите към нови пазари и проекти, които да поемете и едновременно с това да се възползвате от всички позитиви на този начин на работа.

Ако до момента не сте сигурни, че безпроцесната технология е правилният избор за вас, ви съветваме поне да я поставите на масата като възможност.

Ако пък смятате, че безпроцесната технология е бъдещето на офсетовия печат, ви съветваме да побързате, за да се възползвате по-рано от всички предимства и възможности, които тя може да ви предложи!

Изпрати запитване за безпроцесните пластини Kodak Sonora XTRA

Интернет портал за печатни технологии.