Ефективна безпроцесна термална пластина EcoDOP

1003
Ефективна безпроцесна термална пластина EcoDOP

Безпроцесната пластина EcoDOP (Eco Direct on Press) осигурява намаляване на разходите, като се проявява директно в печатната машина, чрез овлажняване и взаимодействие с мастилото, и отдаване на емулсионния слой върху първите листове при старта на печат.

 

безпроцесни пластини EcoDOP

 

Пластината EcoDOP дава възможност за възпроизвеждане на растерни точки от 1% до 99% при работа с 200 LPI и е подходяща за всяко CTP оборудване, което работи с лазери имащи дължина на вълната от 800 до 830 нанометра.

Добре познатата от години в чужбина и у нас технология за използване на безпроцесни пластини за офсетов печат, става изключително актуална в наши дни. Високите цени на енергоносителите, водата и изключително увеличаващите се еко изисквания я правят наистина изгодна за всеки собственик на печатница.

 

Пластината EcoDOP

 

Ето предимствата ѝ по-детайлно. Премахването на консумативите по поддръжка на проявителна машина и оскъпяващ пластината проявител, съчетано с липсата на изключително досадните високи разходи по смяна на скъпоструващи резервни части, време за ремонти и чести почиствания с подмяна на химията е повече от показателно. Не спираме до тук, защото това пести от допълнителен персонал (със специализирана квалификация) и място, разходи по скъп ток за подгряване на течностите и бавене с времето за проявяване. Не на последно място е разхода по унищожаване на отпадъка от проявяването, струващ няколко лева на литър, а нормите за спазване на регулациите в тази насока стават все по строги и строги.

Самите характеристики на пластината говорят безусловно за нейната стабилност, бързина на изпълнение (негативна експонация) и надминаване в ефективността останалите традиционно използвани форми.

  1. Термален лазер 800 -830 nm и начална енергия от 90 mj -145 mj
  2. Реализация от 1% до 99% растерна точка при 200 lpi
  3. Тиражоустойчивост: 150 000 листа с конвенционални мастила, 50 000 листа с UV мастила и 250 000 удара при ролни (heat-set  и cold-set машини)
  4. 16 отпечатани листа хартия до стабилизиране на печата, след предишна поръчка
  5. Възможност за съхранение (с гумиране) за последваща повторна употреба.

 

тиражоустойчивост
Тиражоустойчивост според приложението на безпроцесната пластина EcoDOP

 

От тук идва и универсалността ѝ, като се използва за печат на рекламни брошури и висококачествена реклама, книги, опаковки, периодика на списания и вестници чрез работата с всички видове мастила (дори метализирани и специални). След експонация е с контрастен образ, който може да се проверява и с уреди за измерване. Съвместима е със всякаква спомагателна химия на печатната машина, както и с УВ консумативи.

Безпроцесната пластина EcoDOP изисква по-малко енергия в сравнение с други такива, с което се увеличава производителността ѝ пестейки време и средства. Съвместима е с различни COU (clean out unit) и използваната при тях химия, като тя става напълно готова за печат след тях без проявяване на печатната машина.

Безпроцесните пластини EcoDOP, преминаха успешно тестове на пазара в България.

Повече информация за цени, формати и наличности за безпроцесни пластини EcoDOP можете да получите от  Булграфика:

гр. София
бул. Цариградско шосе № 113 A
Тел.: 02/ 876 04 93; 0899101443
office@bulgraphica.com
www.bulgraphica.com
Профил на Булграфика в каталога Полиграфия Инфо

Вижте и други публикации свързани с предлагани продукти от Булграфика тук.

Интернет портал за печатни технологии.