Брайлов принтер Azonprinter Edge UV

660
Брайлов принтер Azonprinter Edge UV

Една от новостите на пазара е цифровият брайлов принтер Edge UV на Azon. Компанията пусна този принтер във версия Braille Edition на 3 април 2023 г. Той печата според стандарта ADA и е Braille сертифициран.

Настолният принтер (А3) използва мастила на Avery Dennison, с които изгражда до 5 слоя с едно минаване, може да печата до 13 см височина и има максимална печатаема площ 29 x 42 см. Това е най-малкият UV принтер в продуктовото портфолио на Azon.

 

Брайлов принтер

 

Производството на тактилни знаци, например с брайлов текст е разрастващ се пазар и бизнесът със знаци и графики е в идеална позиция за навлизане в тази посока, особено в държави със законови изисквания и регулация. Azon са разработили решения, идеални за тези приложения.

Тъй като изискванията за брайловото писмо не са едни и същи във всяка част на света, софтуерът Azon RIP, който е част от машината, може да се адаптира, за да покрие всеки желан стандарт. Размерите на точките и интервалите могат да бъдат отпечатани на различни височини спрямо необходимия стандарт (пример е ADA Braille, степен 1, степен 2 и т.н). Софтуерът Azon RIP може да предостави брайлов преводач на много различни езици и азбуки като латиница, кирилица, арабски, иврит, китайски, гръцки, уелски и мн. др.

 

Брайлов принтер

 

Представител на Azon за България са фирма Аркотрейд:
гр. Варна
ЗПЗ, ул. Атанас Москов 14, ет. 1
Тел.: 052/ 61 05 20

гр. София
жк Дружба 2, бл. 283, маг. 41
Тел.: 02/ 902 48 12

Профил на Аркотрейд в каталога Полиграфия Инфо

Вижте още публикации свързани с брайлов печат в Printguide

Какво представлява стандарта ADA?

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.