Високоскоростен мастиленоструен печат: 9 приложения, които предлагат множество възможности за бизнес развитие

683
Високоскоростен мастиленоструен печат: 9 приложения, които предлагат множество възможности за бизнес развитие

Когато хората мислят за високоскоростен мастиленоструен печат, те мислят по-скоро за скорост на производство, много подходяща за директна поща и транзакционни документи. Но днешната високоскоростна мастиленоструйна технология е способна на много повече от това.

Плакати и календари: Качеството на цветовете, гъвкавостта на субстратите и по-големият размер на листа на дигиталните мастиленоструйни преси B2 + правят плакатите и календарите идеални продукти за тази технология.

Книги и корици за книги: Мастиленоструйните преси с широки размери на листа и автоматични функции за двустранен печат гарантират, че книгите и кориците за книги, дори и фото книгите, могат да бъдат произведени бързо, лесно и професионално.

Книги и корици за книги

Променливи данни за печат на пощенски картички / директна поща: С помощта на цифровата технология можете да създавате персонализирани печатни издания, подходящи за всякакви транзакционни документи, промоционални игри и други.

Листовки, менюта, поздравителни картички: Печат върху тънки или дебели хартии, с покритие и без покритие, за уникални и трайни листовки, менюта и поздравителни картички.

Листовки, менюта, поздравителни картички

Приложения в хранителната промишленост: Широки опции от носители, включително синтетични субстрати, отварят вратата за голямо разнообразие от опаковки. Някои мастиленоструйни преси, като AccurioJet KM-1 с размер на листа 585 x 750 мм на Konica Minolta, също са одобрени от FDA за недиректен контакт с храни.

Приложения в хранителната промишленост

Търговски маркетинг: Мастиленoструйните преси с размер на листа B2 + могат да отворят нови възможности – брошури с три и четири сгъвки, папки, плакати, материали за мястото на продажба, рекламни табели и други. Широката гама от субстрати, като напр. текстурирани и художествени хартии, предоставя изключителна творческа гъвкавост.

Търговски маркетинг

Презентации и опаковки: Завладейте нови пазари с възможност за печат върху голямо разнообразие от субстрати – до 0,6 мм едностранно и 0,45 мм в двустранен режим на печат.

Презентации и опаковки

Етикети: Печатайте върху самозалепващи се медии и се докоснете до голямото разнообразие в етикетния пазар.

Синтетика: Използвайте UV технологията и печатайте върху непорьозни основи като PVC, Teslin, Tyvek, PET и друга синтетика, както и други нетрадиционни субстрати като фолио, лен, платно и каменна хартия.

С AccurioJet KM-1 на Konica Minolta може да се възползвате от всички тези приложения, но не само. Той е проектиран да предлага функции, които извеждат целевите приложения извън това, което обикновено очакваме за високоскоростна мастиленоструйна система.

AccurioJet KM-1 на Konica Minolta

Специално разработените UV мастила позволяват печат върху непорьозни и синтетични субстрати.

  • Реалната резолюция от 1200 x 1200 dpi и размер на капката от 3,5 до 7 пиколитра води до невероятно прецизни изображения, които не бихте очаквали от мастиленоструйна преса.
  • Цветовата гама е с 68% по-широка от офсетовата, което позволява да печатате дори трудно съпоставими PMS (Pantone Matching System) цветове с четирицветен процес.
  • Използването на B2 + субстрат дава възможност за проекти с по-голям формат, като гарантира 20% повече производителност от конкурентните преси.
  • Системата поддържа субстрати с дебелина до 0.6 мм, като това разширява обхвата на потенциални приложения в (опаковки, табели и др.).

Ако мислите, че познавате мастиленоструйните приложения, KM-1 трябва да ви накара да помислите отново. Ако можете да го сънувате, KM-1 вероятно може да го отпечата – икономично и ефективно.

Източник: Коника Минолта България

Име: Десислава Тодорова

Професионален опит: Познава печатния бранш по-добре от страната на клиента. Над 10 години се занимава с организацията на рекламни кампании, медия планиране, събития и продажба на реклама. Образованието по "Масови комуникации" в НБУ със специалност "Продуцентство" й дава възможност да се занимава с рекламните кампании на големи концерти и събития. Има стаж в БТА като репортер - мястото, на което е научила как се пишат новините.

Настоящи занимания: В последните 15 години се е посветила на портала Printguide.info и свързаните с него сайтове. През повечето време се занимава с продажби на рекламните площи, но не малка част от времето си отделя в създаване на новите проекти към портала.
Създател на печатните издания "Принт идея", "Dotbrain - пътеводител на пазара на труда в печата и рекламното производство".

В свободното си време: активен блогър и любител-градинар.