Високоскоростна ролна Komori System G38 в чешката печатница Triangl

686
Високоскоростна ролна Komori System G38 в чешката печатница Triangl

Стратегически ход предприе лидерът в листовия печат на територията на Чехия – печатница Triangl. Закупуването и успешната инсталация на Komori System G38 променя правилата на играта на местния пазар, твърди директорът на компанията – Petr Kotýnek. Според него дългосрочната инвестиция отваря нови търговски възможности, запазвайки досегашния приоритет – висококачествен печат, изпълнен в кратки срокове.

 

Komori System G38

 

Ролната машина извежда отпечатъците на листа, посредством устройство рола-лист и след това фиксира мастилата чрез H-UV технология. Скоростта от 30 000 листа/час (двустранен печат), както и съкратеното време за подготовка (5 минути) позиционират System G38 в нишата на късите и средните тиражи, като дават възможност за силно увеличен брой подготовки за една работна смяна.

Благодарение на Full APC – напълно автоматизирана магазинна система за смяна на плаките, времето за смяната им на осем секции е 2 минути. Всички печатни параметри се следят от високоскоростна 4К камера и се коригират при необходимост, от интегриран софтуер. Процесът е напълно автоматизиран и редуцира необходимостта от висококвалифициран персонал. Машината разполага с 42-инчов екран за визуализация в реално време на техническото състояние, наблюдаваните цветови параметри, както и на статистически данни, за нуждите на мениджърския състав.

 

Komori System G38

 

Системата за автоматизирана свързаност между отделните агрегати в машината – AI-Link, надгражда и допълва познатата досега самообучаваща се KHS – AI концепция, като допълнително намалява времето за подготовка и необходимите за нея макулатури.

Машината в печатница Triangl е оборудвана с инлайн сгъвачен апарат, който извежда сгънати на коли листа, с максималната скорост на машината. System G38 съчетава доказаното качество на листовия H-UV печат и високата производителност на ролния офсет. Средномесечно Komori System G38 в чешката печатница изработва 11 000 000 двустранно отпечатани и инлайн сгънати листа.

Повече информация за Komori System G38, можете да получите от БУЛГРАФИКА – изключителен представител на KOMORI за България..

гр. София
бул. Цариградско шосе № 113 A
Тел.: 02/ 876 04 93; 0899101443

office@bulgraphica.com

www.bulgraphica.com

Профил на Булграфика в каталога Полиграфия Инфо

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.