Графтек ООД вече е представител на Mark Andy Inc. в България

225
Графтек ООД вече е представител на Mark Andy Inc. в България

Графтек ООД обяви за сключено партньорство с американския производител на печатни машини Mark Andy Inc. Считано от 1 януари 2021, Графтек ще се грижи за продажбите и следпродажбеното обслужване на клиентите в България, в тясно сътрудничество с производителя Mark Andy.

Mark Andy са пионери в графичната и печатарската индустрия. Като водещ световен производител на тясно-форматно и средно-форматно оборудване за печат и довършителни работи, доставя водещи световни марки, включително печатни машини Mark Andy и Presstek, довършителни решения Rotoflex, както и пълна гама от консумативи Mark Andy Print Products и консумативи за печат. Всички продукти са налични благодарение на най-големия екип за поддръжка на клиентите в бранша, като свеждат до минимум престоя и помагат на клиентите да печелят, да са ефективни и да са в челните редици на иновациите.

Mark Andy прави всичко необходимо, за да разбере уникалния бизнес на всеки клиент и предизвикателствата, пред които е изправен. Компнията се стреми да предоставя продукти и услуги, които помагат на клиентите да разрешат проблемите и решения, които отиват една стъпка по-далеч, позволявайки им да се отличат в ежедневните си дейности, в крайна сметка увеличавайки производителността и достигайки пълния си потенциал.

Портфолиото на Mark Andy има следните основни направления – дигитални/хибридни печатни машини, флексопечатни машини, както и довършителни и спомагателни машини. Всяка от машините се конфигурира според нуждите на клиента и е уникална. Ето и някои от моделите в различните сегменти:

Дигитален/хибриден печат

Mark Andy Digital Series HD – комбинация от инкджет печатен модул с до 8 цвята (CMYK+OVG+W), опционален брой секции за флексопечат – преди и след дигиталния печатен модул, според заданието на клиента, плюс модули за облагородяване на продукцията и повишаване на производителността и много други. Машината се произвежда в 2 ширини – 330 или 430 мм. Скоростта на печат, включително на дигиталния печатен модул е до 73 м/мин. в работен режим.

 

Mark Andy Digital Series HD

 

Mark Andy Digital PRO Series – комбинация от печатен модул със сух тонер (CMYK), плюс секции за флексопечат – опционално преди и след дигиталния печатен модул, според заданието на клиента, плюс модул за довършителни операции на продукцията с голям брой опции, които предоставят възможности за производство на много различни продукти, не само на самозалепващи етикети. Машината се произвежда в ширина 330 мм. Скоростта на печат, включително на дигиталния печатен модул е 23,4 м/мин. в работен режим. Огромно предимство на тази машина е изработването на завършения продукт с едно преминаване през нея и без нужда от друго довършително оборудване.

 

Mark Andy Digital PRO Series

 

Флексопечат

Mark Andy Performance Series P7/P9 – Платформа с безкрайни опции и неограничени възможности. Някои от акцентите са: ширина на медията до 660 мм, работна скорост до 300 м/мин., напълно автоматизирана настройка при подготовка с макулатури от 2-3 м, огромен набор от опции за облагородяване на продукцията, създадена с мисъл за максимална производителност и удобство на оператора.

 

Mark Andy Performance Series P7/P9

 

Mark Andy Evolution Series E3/E5 – изцяло серво задвижвана и контролирана система, със същата технология използвана в Performance серията. Ето и някои акценти: качествена изработка, лесна за настройка и работа, подходяща за много различни приложения. Максимална скорост до 230 м/мин. и ширина до 430 мм. И при тази платформа съществоват множество възможности за надграждане със системи за облагородяване на продукцията, за висока добавена стойност и по-големи печалби.

 

Mark Andy Evolution Series E3/E5

 

Mark Andy Versa Max – специално създадена за печат на къси серии фолиа и гъвкави опаковки, тази платформа е новият стандарт в индустрията.

 

Mark Andy Versa Max

 

Иван Иванов, управител на Графтек ООД., за решението да предлагат цифровите, флексопечатни и хибридни решения на Mark Andy на българския пазар:

„Изследвахме и проучвахме нуждите и търсенето на местния пазар в продължение на доста години и имаме много ясна представа за тенденциите, не от днес. От друга страна, намирането на възможно най-добрия производител на машини, с който да си партнираме, не беше лесна задача. Има толкова много аспекти, влияещи върху такова решение. Нашето решение да си партнираме с Марк Анди не е случайно или произволно. Ние силно вярваме, че в момента те притежават най-добрите технологии както във флексо, така и в хибридния и дигитален печат, и на основа на тяхната история на иноватори, очакваме този производител, да има водеща роля в индустрията през следващите години.

Много сме горди и щастливи, че Mark Andy ни прие в тяхното семейство и ни се довери. Изграждането на перфектния отбор в индустрията винаги включва трима играчи – производител, дистрибутор и клиент. Уверен съм, че заедно сме на прав път!“

 

 

Графтек ООД доставя, инсталира и поддържа широка гама печатно оборудване за производство на етикети, гъвкави опаковки, картонени опаковки и опаковки от велпапе. Фирмата е официален представител на няколко производителя, всеки от които е лидер в своята област. Портфолиото включва дигитален/хибриден печат, флексопечат, довършителни машини и процеси за облагородяване на ролна печатна продукция, дигитален печат на велпапе, инструменти, консумативи и други.

При необходимост от допълнителна информация, можете да се свържете с Графтек ООД и да ги последвате в социалните мрежи.

Контакти:
Иван Иванов
гр. София
ул. Охрид 53
Тел.: 0882/ 447 006
office@labelstech.com
www.labelstech.com

Абонирайте се за YouTube канала на Графтек – www.youtube.com
Facebook страница: www.facebook.com
LinkedIn: www.linkedin.com
Twitter: twitter.com
Instagram: www.instagram.com

Име: Иван Иванов

Професионален опит: Практик, завършил е полиграфия в ТУ Пловдив и маркетинг в УНСС. През последните повече от десет години е заемал различни позиции в няколко печатници, като оператор на машини за топъл печат, ситопечат и ламинат.

Преминал е стаж по предпечат и дизайн в издателство Икономедиа. Работил е и като организатор производство в Делта Хай Принт в Пловдив и мениджър по качеството в печатница Дедракс. Работил е като консултант Производствен печат в Коника Минолта Бизнес Солюшънс България. Познава цялостния процес на производството на печатни материали, което е от голямо значение в неговата ежедневна работа. Общува всеки ден с клиенти, следи всички нови технологии и определено знае какво се случва в печатния бранш. Специализирал се е в осигуряването на технически решения за производсттво на ролна печатна продукция, като етикети и опаковки.

Настоящи занимания: Собственик и управител на Графтек ООД. В свободното си време: Забелязахме, че се увлича по лова. Предпочита спортове като тенис на корт, тенис на маса и плуване. Има интереси в областта на маркетинга и рекламата, както и психологията.