Нова генерация гумени платна за листов офсетов печат

361
Нова генерация гумени платна за листов офсетов печат

Тиражите намаляват и често се налага на една офсетова печатна машина да се изпълняват различни видове поръчки. Някои с конвенционални мастила, други с UV/LED/HUV сушене. При такива чести смени на мастилото понякога се налага и смяна на гумите.

Печатарите, които работят на машини за листов офсетов печат знаят, че при поръчки с високи изисквания за качество, от голямо значение е дали гумени платна са с повърхностен слой NBR или EPDM top. Определено при последните по-високото качество на печат е видимо .

Фирма Trelleborg внимателно се вслуша в потребностите на пазара и разработи нова генерация гумени платна – Vulcan Hybrid Black. Разработката им е направена в завода на фирма Trelleborg в Lodi Vecchio, Italy.

гумени платна

Гумените платна Vulcan Hybrid Black са предназначени за листов офсетов печат и са трислойни. Иновацията е в техният повърхностен слой, който се състои от съвършенно нова формула позволяваща използването на мастила с различно сушене. Специалистите в италианските лаборатории на фирма Trelleborg са създали повърхностен слой, който може да се печата с UV/LED/HUV, както и конвенционално съхнещи мастила.

Vulcan Hybrid Black

Този нов хибриден повърхностен слой се базира на формулата на NBR, но е специално обработен за да може да осигури максимално възстановяване дебелината на гуменото платно след всеки механичен натиск при печата и разбира се с много добра устойчивост на UV мастилата. Така при смяната на различни мастилата при различни поръчки, на печатарят не се налага да сменя гуменото платно. Това осъществява икономия на време и пари за собствениците на печатниците. В допълнение към това трябва да се добави изключително дългия експлоатационен срок на този модел гумени платна.

Гумените платна Vulcan Hybrid Black са така проектирани, че техния иновативен хибриден слой не допуска при смяна на поръчките да се получат призрачни (Ghost) изобрежения и нежеланото натрупване на мастилото.

Употребата на гумени платна Vulcan Hybrid Black гарантира на печатарите безпроблемно протичане на печата на най-различни видове поръчки, като това спомага и постигането на отлично качество, както и при печат с конвенционални, така и с УВ мастила.

Vulcan Hybrid Black – е отличен избор за най-прогресивно мислещите печатари.

Полистор предлагат гумени платна за офсетов печат на Trelleborg – Vulcan-Rollin.

За контакти:
Склад: гр. София
ул. Мюнхен №14
БЦ Искър-ЮГ
Тел.: 02/ 423 18 13
Тел.: 0882/ 435 105
Тел.: 0882/ 421 174
sklad@polystore.eu
Вижте в Google Maps

Офис: гр. София
ул. Бузлуджа №4-6, партер, ап.2
Тел.: 02/ 423 09 08
Тел.: 0882/ 421 174
Тел.: 0889/ 427 121
Тел.: 0888/ 292 204
office@polystore.eu

Вижте в Google Maps
www.polystore.eu

Профил на Полистор в каталога Полиграфия Инфо.

Други новини от Полистор.

Полезно:
Фирми в България, които предлагат гумени платна за офсетов печат.
Фирми в България, които предлагат услугата офсетов печат.

Интернет портал за печатни технологии.